Sundhedsministeriet indkalder til pressemøde klokken 14

Sundheds- og Ældreministeriet indkalder til pressemøde om covid-19-situationen i Danmark klokken 14 onsdag.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke, hvorvidt der vil blive varslet nye tiltag, eller om eksisterende tiltag for at begrænse spredningen af coronavirus vil blive forlænget.

Blandt andre sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil deltage i pressemødet.

Også faglig direktør hos Statens Serum Institut Kåre Mølbak, konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri og vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst deltager.

Det samme gælder formand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen.

På et pressemøde 25. september meddelte Magnus Heunicke, at de nationale coronarestriktioner blev forlænget til og med 18. oktober.

Oprindeligt stod de til at udløbe 4. oktober.

Restriktionerne betyder, at restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22 i hele landet. Også hvis der er tale om private arrangementer på restauranterne.

Der er krav om at bruge mundbind eller visir, når man står eller går på en restaurant.

Det gælder både gæster og ansatte.

Desuden er der forsamlingsforbud for over 50 personer. Det gælder også private arrangementer som fødselsdage og bryllupper på eksempelvis hoteller og restauranter.

Grænsen på 50 personer omfatter alle, der er fysisk til stede ved arrangementet, herunder eksempelvis serverings- og køkkenpersonale.

Til arrangementer, hvor man sidder ned, vil det dog fortsat være tilladt at være op til 500 personer. Det gælder eksempelvis sports- og kulturarrangementer.

Både private og offentlige arbejdspladser opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra, i det omfang det er “muligt og hensigtsmæssigt”.

Der er skærpede besøgsrestriktioner på sygehuse og plejehjem.

/ritzau/