Blå partier støtter Mette F.-forslag om at skærpe opholdsforbud

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er ikke i tvivl om, hvilken del af statsministerens åbningstale, han bedst kunne lide.

Det var, da Mette Frederiksen præsenterede forslaget om at skærpe muligheden for opholdsforbud, så det også kommer til at gælde for grupper.

Som det er i dag, kan politiet kun forbyde enkeltpersoner at komme i særlige områder – for eksempel et bandemedlem.

– Det synes jeg faktisk var ganske fornuftigt, at regeringen har ladet sig inspirere af den tidligere regering og hele opholdsforbudstanken, siger Søren Pape Poulsen, som selv er tidligere justitsminister.

– Jeg har selv turneret rundt med, at man skal kunne føle sig tryg alle steder i Danmark. Nu må vi se, hvad de lægger frem, men det kommer vi til at se positivt på, siger han.

Første gang man overtræder forbuddet, skal det udløse en bøde på 10.000 kroner, foreslår Mette Frederiksen.

Anden gang skal der være tale om 30 dages fængsel.

Også Inger Støjberg, som er Venstres fungerende formand, mens Jakob Ellemann-Jensen er sygemeldt, tager godt imod forslaget.

Særligt fordi Venstre selv har foreslået, at det skal være muligt at indføre opholdsforbud, så “unge udlændinge kan få forbud mod at være i områder, hvor de skaber utryghed”.

– Der er ikke noget bedre som opposition, end når regeringen tager nogle af vores forslag og lægger dem frem som lovgivning, siger Inger Støjberg.

Hun synes dog, at en bøde på 10.000 kroner første gang, at forbuddet bliver brudt, er for lav.

/ritzau/