Regeringen orienterer om corona efter kritik om uklarheder

Sundhedsministeriet inviterer til pressemøde om status på situationen med coronavirus efter de seneste dages stagnation i smittetallene.

Det foregår tirsdag klokken 16.

Regeringen har for nyligt indført flere restriktioner i nattelivet, på restaurationer og på plejehjem, så der ventes ikke umiddelbart nye tiltag.

Der har den seneste tid været kritik af regeringen. Den går på, at det er uklart, om det er regeringen eller sundhedsmyndighederne, der eksempelvis står bag lukning af restaurationer og barer klokken 22.

Det kan blive et tema, når sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), direktør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen og faglig direktør Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut taler på pressemødet.

Også rigspolitichef Thorkild Fogde vil være til stede.

De seneste dage har der blandt andet været diskussion af unges piratfester, hvor de bryder forsamlingsforbuddet for at mødes og feste.

Regeringen har udtrykt et ønske om at hæve bødeniveauet, så det afskrækker flere unge fra at deltage i festerne.

Der har dog også været kritik af, at politiet ikke uddeler nok bøder til unge, der bryder restriktionerne.

Med efterårets komme er der flere smittede med coronavirus i Danmark. Men niveauet er faldet en smule de seneste dage efter tiltag, hvor folk skal bære masker på restaurationer, der skal lukke klokken 22.

Der er 392 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut tirsdag.

Det er det laveste antal daglige tilfælde, der er registreret de seneste 13 dage.

Trods den faldende tendens er antallet af smittede fortsat fire gange så højt som i starten af september. Der bliver testet langt flere, end da udbruddet for alvor tog fat i marts.

/ritzau/