Løkke afviser advarsel fra Pind om ulovlighed i asylsag

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser, at daværende justitsminister Søren Pind (V) skulle have henvendt sig med en bekymring om, at der foregik noget ulovligt i Udlændingeministeriet i 2016.

Det siger han torsdag under sin afhøring i Instrukskommissionen, der er nedsat for at undersøge den ulovlige adskillelse af asylpar i 2016.

Pind hævder at skulle have advaret Løkke, men det afviser Løkke.

– Jeg har med sikkerhed ikke fået nogen henvendelse om, at der foregår noget ulovligt. Det kan jeg sige med sikkerhed, for hvis jeg havde fået det, havde jeg ageret på det, siger Løkke.

Daværende udlændingeminister Inger Støjberg (V) pressede på for at adskille så mange asylpar, hvor den ene var mindreårig, som muligt.

Hun pressede på for at udsende en pressemeddelelse, der var uden undtagelser, som blev udsendt februar 2016. Det har vist sig at være ulovligt.

Løkke uddyber, at han har gennemsøgt sin telefon, og at han har sms’er tilbage fra 2012.

– Jeg kan ikke gøre rede for, hvad andre husker, men kun for hvad jeg selv husker. Jeg har søgt i den dybeste del i min baghjerne, om der kunne være noget, der handlede om retorik eller politik, siger Løkke.

/ritzau/