Efter kritik og debat vil minister ændre Radio- og tv-nævn

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil ændre Radio- og tv-nævnets sammensætning.

Nævnet skal udvides med et medlem. Og mindst tre medlemmer skal fremover repræsentere praktisk mediefaglighed inden for tv, radio og nye medier, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Forslaget kommer efter en heftig debat, der opstod efter sidste års udbud af en ny DAB-kanal. Her vandt Radio Loud udbuddet frem for blandt andre Radio24Syv, som dermed måtte lukke og slukke helt.

– I et nævn, der arbejder med medier, bør der sidde medlemmer med konkret erfaring med, hvad det vil sige at bedrive medievirksomhed. Det er der ikke krav om i dag, siger kulturminister Joy Mogensen i pressemeddelelsen.

– Med lovforslaget styrker vi mediefagligheden i Radio- og tv-nævnet, som mange har efterspurgt især oven på forløbet med udbuddet af DAB-sendetilladelsen sidste efterår.

– Vi skal have et nævn, der er bedre i stand til at udføre de opgaver, som nævnet er sat i verden for at løse, siger ministeren.

Fremover vil Radio- og tv-nævnet have 11 medlemmer mod 10 i dag ifølge det lovforslag, som er sendt i høring.

Ændringen af radio- og fjernsynsloven vil ifølge Kulturministeriet træde i kraft 1. januar 2021.

Desuden oplyses det, at Joy Mogensen i løbet af efteråret vil fremlægge yderligere tiltag, der skal “skabe bedre rammer om Radio- og tv-nævnets arbejde”.

Kulturministeren udpeger nye medlemmer til nævnet ved årsskiftet.

/ritzau/