Regeringen mindsker kontrollen ved de danske grænser

Den omfattende grænsekontrol både mod blandt andet Tyskland og Sverige bliver fra torsdag mindsket. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Grænsekontrollen blev indført for at styrke kontrollen med indrejsende, der kan være smittet med covid-19 og dermed bringe smitten til Danmark.

– Regeringen har besluttet, at politiet fra i dag den 3. september 2020 overgår fra fuld grænsekontrol til tilpasset kontrol ved alle danske grænseovergange.

– Den tilpassede grænsekontrol indebærer, at grænsekontrollen generelt gennemføres med periodevise og stikprøvebaserede indsatser, skriver Rigspolitiet.

Det oplyses yderligere, at man “snarest muligt” vil åbne alle grænseovergange til Tyskland.

Grænsekontrollen, og i en periode nærmest lukkede grænser, har givet frustration ikke mindst i grænseområderne, da det har ført til lange køer.

– Politiet forventer, at den tilpassede grænsekontrol vil give en smidigere afvikling og dermed en kortere ventetid for rejsende ind i Danmark, skriver Rigspolitiet.

I de danske lufthavne vil der fortsat være fast politibemanding.

– Covid-19 indsatsen i de internationale lufthavne vil i forhold til ankomster fra åbne lande i Schengen-området, også basere sig på stikprøvevis kontrol, men også her spiller det aktuelle efterretningsbillede, de lokale forhold og trafikmønstre en rolle i grænsekontrollen.

– Der vil fortsat være fuld indrejsekontrol med indrejsende fra fly, der kommer fra karantænelande, skriver Rigspolitiet.

/ritzau/