Ny dansk tech-ambassadør bliver den yngste i historien

Anne Marie Engtoft bliver Danmarks nye techambassadør, efter at Casper Klynge stoppede i marts.

Det skriver Politiken.

33-årige Anne Marie Engtoft har været ansat som spindoktor i Enhedslisten op til valget i 2015. I de seneste tre et halvt år har hun arbejdet for World Economic Forum, der afholder verdensøkonomiske topmøder i Davos i Schweiz.

Posten som Danmarks techambassadør, som Casper Klynge var den første til at bestride, blev oprettet af den tidligere udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i 2017.

Danmark var det første land i verden til at udnævne en techambassadør.

Ifølge stillingsopslaget har Udenrigsministeriet blandt andet søgt efter en ambassadør, der har “indblik i teknologiske og digitale tendenser”, og som har et “bredt og internationalt indblik”.

Anne Marie Engtoft skal arbejde fra Silicon Valley i Californien, USA. Som 33-årig er hun den yngste ambassadør i den danske udenrigstjenestes historie, skriver Politiken.

Casper Klynge valgte at sige op i januar, da han fik et job i Microsoft. Han fratrådte ambassadørstillingen ved udgangen af februar. Siden var der tvivl om, hvorvidt Danmark ville videreføre ordningen, men udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har altså valgt at beholde den.

Udenrigsministeren har tidligere på året fortalt, at “Danmark har fået meget anerkendelse fra både lande og virksomheder”, efter at man ansatte en techambassadør.

/ritzau/