Transportminister overvejer indgreb mod festbusser

De såkaldte partybusser er underlagt coronarestriktioner, og derfor skal de overholde regler om forsamlingsforbud samt åbningstider.

Det slår transportminister Benny Engelbrecht (S) fast på Twitter. Det sker, efter blandt andet festbusfirmaet Barbussen.dk har sagt til DR, at firmaet ikke mener at være underlagt restriktioner.

– Partybusser er ikke rutekørsel, og derfor kan de heller ikke omgå hverken forsamlingsforbud eller åbningstider. De skal følge fuldstændig samme regler, som andre, der holder en fest – hvad enten det er privatfest, eller de kører som en rullende bar.

– Jeg vil følge det her nøje og seriøst overveje, om der er brug for at lave særregler for den type arrangementer, skriver transportministeren på Twitter
Lørdag sagde Lasse Korthsen fra Barbussen.dk til DR, at han havde booket fuldt op af ture med festbusser indtil slutningen af september, og at han agter at gennemføre turene.

Det har altså fået ministeren til tasterne. Benny Engelbrecht uddyber dog ikke, hvilke særregler der kan laves for de rullende fester.

/ritzau/