Medie: Regeringens pensionsplan gælder fra 61 år

Regeringens længe ventede pensionsplan gælder fra 61 år og giver 13.000 kroner om måneden. Der indføres desuden en anciennitetstrappe.

Det skriver Politiken efter at have talt med flere kilder med kendskab til udspillet, som præsenteres tirsdag regeringen.

I en pressemeddelelse fra Statsministeriet oplyses det, at udspillet bliver præsenteret tirsdag klokken 13.00. Der sker på Danish Crowns slagteri i Horsens.

Ifølge Politiken kan personer, der opfylder kravene til retten til tidlig pension, altså få 13.000 kroner udbetalt om måneden. Ydelsen kan dermed være fastsat ud fra folkepensionsionens grundydelse plus et tillæg og uden modregning af andre pensioner, skriver mediet.

Regeringen arbejder desuden med trappemodel, som ifølge Politiken betyder, at man optjener ret til tidlig pension, alt efter hvor lang tid, man har været på arbejdsmarkedet. Hvor præcis snittet vil ligge, er ifølge Politiken fortsat usikkert.

/ritzau/