Kommentator: Lars Krarups afgang er et stort tab for Venstre

Det er et stort tab for Venstre, at mangeårig borgmester i Herning Lars Krarup (V) har besluttet at stoppe, når næste valgperiode udløber.

Det siger politisk kommentator Jarl Cordua.

– Lars Krarup er en bykonge og en markant – hvis ikke den mest markante – Venstre-borgmester i Danmark.

– Men det er ikke kun folk i Herning, der ved, hvem han er. Landspolitisk og i Venstre er han en stor spiller. Så det er bestemt ikke en god dag for Jakob Ellemann-Jensen, og det her er et stort tab for partiet, siger han med henvisning til Venstres partiformand.

Krarup har været borgmester i Herning siden 2002. Ved kommunalvalget i 2013 stemte mere end hver fjerde herningenser personligt på borgmesteren, skriver TV Midtvest.

Og ifølge Cordua har Krarup spillet en stor rolle for både Herning, men også Venstre ved at have store ambitioner og eksekveringsevner.

Der har været flere spekulationer om, hvorvidt Lars Krarup skulle ende i Folketinget. Men det afviser Krarup over for TV Midtvest.

Og ifølge Cordua betyder det, at Krarup er sikker på, at han vil prøve andre ting.

– Han er en no nonsens-type. Han skifter ikke mening hvert andet øjeblik. Og han har vidst, at han ville få spørgsmålet (om han stiller op til næste Folketingsvalg, red.) og gjort det krystalklart, at han ikke vil den vej.

– Han skal prøve noget andet. Så det ville overraske mig meget, hvis han pludselig vender om, siger Cordua.

/ritzau/