Stigende smitte bremser lempelse af forsamlingsforbud

Forsamlingsforbuddet hæves ikke som planlagt til 200 personer for visse arrangementer fra 8. august. Det bliver på 100, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Det er på grund af den seneste tids stigende antal tilfælde af smitte med coronavirus i Danmark, der får regeringen til at bremse planen, der ellers for to måneder siden var lagt for forsamlingsforbuddet.

Dengang blev Folketingets partier enige om, at forsamlingsforbuddet blev 100 personer per 8. juli. Og altså 200 personer 8. august for visse arrangementer.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) tilføjede dog dengang, at “hvis vi ser, at epidemien blusser op igen, er en opstramning af forsamlingsforbuddet noget af det første, vi vil se på”.

Og det er altså nu blevet tilfældet.

Ifølge Jan Pravsgaard Christensen, professor i infektionsimmunologi på Københavns Universitet, er det en fornuftig beslutning set i lyset af de seneste dages smittetal.

– Det er netop de store forsamlinger, vi har været bekymret for, og som vi også fremadrettet skal bekymre os om, siger han.

Meldingen kommer, efter at en række partier har ytret ønske om, at grænsen ikke hæves per 8. august.

Det gælder eksempelvis regeringens støttepartier SF og Enhedslisten samt også Dansk Folkeparti, som til Jyllands-Posten har udtalt, at regeringen bør trække i håndbremsen.

Også Statens Serum Institut (SSI) har meldt ud, at grænsen ikke bør sættes op lige nu.

/ritzau/