Engell: Papes udspil er en gave til statsministeren

Søren Pape Poulsens (K) udspil om at stemme ja til retten til tidlig pension med det krav, at det medfører skattelettelser, er en gave til statsminister til Mette Frederiksen (S).

Det siger politisk kommentator Hans Engell.

– Det gør jo, at regeringen nu ikke alene er henvist til kun at føre forhandlinger med Dansk Folkeparti, men at de altså også har en flertalsmulighed sammen med konservative.

– Og for en regering er det jo altid en stor fordel, at den ikke er låst fast i forhandlinger med et parti, men at den har flere muligheder at spille på, siger Hans Engell.

Udmeldingen fra De Konservatives formand Søren Pape Poulsen kom tirsdag i Jyllands-Posten. Dermed har regeringen nu både mulighed for at lave flertal med De Konservative og Dansk Folkeparti. Hvis altså man samtidig kan få SF og Enhedslisten med i en aftale.

Hvis DF skal lægge stemmer til en ny tidlig pension for nedslidte, kræver partiet stramninger på udlændingeområdet. Det har formand Kristian Thulesen Dahl tidligere slået fast.

Eksempelvis vil partiet indføre et årligt loft over antallet af ikke-vestlige indvandrere. Samtidig skal ydelserne til udlændinge sættes ned, mener DF.

/ritzau/