Facebook fjernede Martin Henriksen-opslag ved en fejl

Det skabte stor debat, da det tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen 9. juli skrev et opslag på Facebook, hvor han beskrev en ansat i Udlændingestyrelsen og samtidig vedhæftede et billede af medarbejderen.

Fredag blev opslaget fjernet af Facebook, men Facebooks kommunikationschef i Norden Camilla Nordsted oplyser fredag aften til Ritzau, at det var en fejl.

– Vores retningslinjer har til hensigt at ramme den rette balance mellem på den ene side at værne om ytringsfriheden og på den anden side forhindre hadefuld tale.

– Efter nærmere gennemgang har vi vurderet, at opslaget her fejlagtigt blev taget ned, og det er nu tilbage på platformen, udtaler Camilla Nordsted i et skriftligt svar.

Opslaget drejer sig om Soma Mayel, der er er jurist og ansat i Udlændingestyrelsen.

Hun har både dansk og afghansk statsborgerskab, og derfor mener Martin Henriksen ikke, at hun skal have mulighed for at tage beslutninger om, hvorvidt udlændinge skal få opholdstilladelse i Danmark.

Opslaget vakte en del kritik, og blandt andre udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) kaldte Henriksens opslag for “komplet vanvittigt”.

Martin Henriksen fortalte tidligere fredag, at han anser det som censur, at Facebook fjernede opslaget.

Men nu er opslaget altså tilbage igen.

/ritzau/