DF kræver obligatorisk coronatest af udlændinge fra risikolande

Alle udlændinge, der ankommer til danske lufthavne fra såkaldte risikolande, skal tvinges til at tage en coronatest.

Det mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

– Det er vigtigt, at man tester alle, der kommer ind i Danmark med fly fra risikolande.

– Ligesom man også burde have gjort med det pakistanske fly, der ankom med coronasmittede passagerer for nogle uger siden.

Peter Skaarup henviser til et fly, der ankom fra Islamabad i Pakistan til København 6. juni.

Det har senere vist sig, at der var 21 personer smittet med coronavirus om bord i flyet.

Som det er nu, er det et frivilligt tilbud for udlændinge at tage en coronatest.

For visse rejsende fra lande uden for EU og Schengenområdet samt Storbritannien kan indrejse til Danmark ske, hvis de kan fremvise en negativ coronatest taget senest 72 timer før indrejsen til Danmark.

Men man kan ikke regne med en tre dage gammel test, lyder det fra Dansk Folkepartis retsordfører.

– Der kan være sket noget, siden den test blev lavet, og man kan i flyet have siddet med andre, der ikke har været testet.

– Derfor mener vi, at det testtilbud, der i dag findes i lufthavnen, bør omdannes til et sted, hvor det er obligatorisk at blive testet, på linje med at man viser sit pas, siger Peter Skaarup.

Det er ikke kun Københavns Lufthavn, der ifølge Dansk Folkeparti skal kræve obligatoriske test. Det samme skal øvrige lufthavne i landet, der har ankomster fra risikolande.

Peter Skaarup definerer risikolande som de lande, der i Udenrigsministeriets rejsevejledninger er skraveret orange som følge af et højere smittetryk.

Kravet om obligatoriske test skal ifølge Peter Skaarup også ses i lyset af, at der nu er tilstrækkelig kapacitet til det.

– Heldigvis har vi nu testkapaciteten, der gør, at vi kan teste. Det er en helt afgørende forudsætning for, at vi kan bede danskerne sikre sig mod corona, at vi også tjekker de eventuelle smittekæder, der måtte komme ind i landet, siger Peter Skaarup.

/ritzau/