Pind delte bekymring om at skille asylpar med Løkke

Tidligere justitsminister Søren Pind siger under kommissionsafhøring fredag, at han orienterede daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om sin bekymring for adskillelse af asylpar.

– Jeg orienterede statsministeren om, at jeg var bekymret for det, der foregik i Udlændinge- og Integrationsministeriet, siger Søren Pind.

– Min erindring er, at det foregik på sms, og at det ikke udløste den store begejstring. Det er ikke en hverdagsting, at en minister henvende sig til statsministeren, fordi han er bekymret for, om loven bliver brudt. Jeg kan ikke huske, jeg har gjort det i andre sammenhænge.

Søren Pind ved ikke, om orienteringen til statsministeriet førte til mere.

– Næh, jeg ved ikke, om det førte til noget. Jeg synes, at jeg havde gjort mit.

Inger Støjberg, som er nuværende næstformand i Venstre, undersøges lige nu af en kommission for instruksen om, at ingen mindreårige asylansøgere fremadrettet måtte indkvarteres med en ægtefælle eller samlever.

Det springende punkt i sagen er, om Støjberg blev advaret om, at instruksen kunne være ulovlig.

Søren Pind var justitsminister for Venstre, i tiden omkring instruksen blev givet. Han er det første vidne fra Justitsministeriet, som bliver afhørt i Instrukskommissionen.

/ritzau/