Ekspertgruppe skal bære rejsebranche gennem coronakrisen

Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at nedsætte en ekspertgruppe, der skal se på “alternative løsninger” for at hjælpe rejsebranchen, der er hårdt ramt af coronakrisen.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er partierne bag den rejseaftale, der ved en særskilt hjælpepakke har sendt 725 millioner kroner afsted til den trængte rejsebranche, som nedsætter ekspertgruppen.

Den forventes at præsentere sine forslag næste uge.

Man har allerede set på forskellige løsninger. Blandt andet en voucher-løsning. En sådan kan være en model, hvor kunder, der har bestilt en rejse, kan få et tilgodebevis til en senere rejse.

Men det har ikke vist sig muligt at gennemføre.

Derfor, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S), er der stadig er brug for at finde nye løsninger for branchen.

– Og jeg er sikker på, vi alle ønsker, der også er et sted at booke ferien på den anden side af corona. Derfor nedsætter vi nu en ekspertgruppe, der skal kigge på, hvilke andre muligheder der er for at finde en løsning for rejsebranchen, siger han i pressemeddelelsen.

Rejsebranchen har været hårdt presset, fordi stort set hele verden har lukket ned for rejser under coronakrisen.

Derfor har det ikke været muligt at få indtægter ad den vej.

Det har fået flere rejsearrangører til at spå om konkurs, og særligt regeringens beslutning om at fraråde ikke-nødvendige rejser til det meste af verden indtil tidligst 31. august har gjort krisen stor.

Dermed frarådes rejser i hele højsæsonen for branchen.

Det har fået rejsebranchen til at efterlyse mere hjælp, og den kan måske findes nu. Erhvervsministeriet oplyser dog ikke, hvilke konkrete værktøjer der kigges på at tage i brug.

Det har ikke været muligt at indhente en kommentar fra Simon Kollerup.

/ritzau/