Fremad har fået under en vælgererklæring om dagen i maj

Partiet Fremad, der blev startet i november af Simon Emil Ammitzbøll-Bille, har fået 24 vælgererklæringer siden 4. maj. Dermed er partiet blot oppe på 2610 afgivne erklæringer.

Det viser nye tal fra Social- og Indenrigsministeriet.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille startede Fremad i november. Det skete oven på valget i juni, hvor hans daværende parti, Liberal Alliance, gik voldsomt tilbage og derefter gennemgik en strid om, hvem der skulle erstatte Anders Samuelsen som leder.

– Danskerne vil gerne have en stram udlændingepolitik. Det har vi forståelse for, og det går vi også ind for. Dét, vi siger, er, at den også skal være præget af fairness og retssikkerhed. Det er den justering, vi gerne vi have, sagde Ammitzbøll-Bille i november.

Sidenhen viste meningsmålinger dog meget lille opbakning til partiet, og indsamlingen af vælgererklæringer er kun gået langsom. Det fortsatte altså i maj.

Tallene fra Social- og Indenrigsministeriet viser, at Kristendemokraterne siden 4. maj har fået omkring 1600 nye vælgererklæringer og er oppe på 17.907, mens Veganerpartiet har indsamlet små 400 og er oppe på 15.397.

Fremad er siden 4. maj blevet overhalet af Borgernes Folkeparti, der har 2618 vælgererklæringer.

Et parti skal have 20.182 vælgererklæringer for at blive opstilingsberettiget til et folketingsvalg.

/ritzau/