3,1 milliarder skal dække coronaregning i sundhedsvæsen

Den nye økonomiaftale for 2021 mellem regioner og regering tilfører regionerne og sundhedsvæsenet 3,1 milliarder kroner til at dække coronaregningen.

Det oplyser Finansministeriet.

Der er opstået store ekstraudgifter i forbindelse med coronakrisen. Der har blandt andet været brug for at indkøbe værnemidler, hvilket har kostet for regionerne.

Senere på året vil man gøre samlet status på, hvad coronakrisen har kostet for regionerne. Derefter vil der blive kompenseret.

Derudover bliver der givet 1,3 milliarder kroner, som skal bruges til at dække udgifter i forbindelse med flere ældre patienter, der har brug for behandling.

Pengene skal også bruges til at “fremtidssikre” sundhedsvæsenet.

Der er også penge til stigende medicinudgifter, lyder det i en pressemeddelelse fra Finansministeriet.

Coronakrisen skal ikke betyde nedskæringer på et kerneområde som velfærd, siger finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde.

– Det er medarbejdere, der på kort tid har måttet omstille sig til en radikalt anderledes hverdag, mens de har bekæmpet en ukendt og lumsk sygdom.

– Det gælder sygeplejersker, læger, portører, sundhedsmedarbejdere og mange andre, der med masker og visirer har stået i forreste linje, siger han.

/ritzau/