Miljøborgmester undersøger muligheder i sag om spildevand

Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen, vil have undersøgt, om der er muligheder for at Københavns Borgerrepræsentation kan gribe ind i sagen om udledning af spildevand i Øresund.

Det oplyser borgmester Ninna Hedeager Olsen i en skriftelig meddelelse til DR’s Radioavisen

– Jeg har krævet, at forvaltningen i dag orienterer mig og udvalget om sagen, siger hun i meddelelsen.

– Her skal det fremgå, om udvalget kunne have truffet en anden afgørelse, hvis sagen havde været forelagt politisk. Og om udvalget har nogle handlemuligheder, nu hvor tilladelsen er givet.

Meldingen kommer, efter at flere medlemmer fra teknik- og miljøudvalget i kommunen har kritiseret, at der er blevet givet tilladelse til, at forsyningsselskaberne Hofor og Novafos de kommende dage kan udlede 290.000 kubikmeter spildevand i Øresund.

Afgørelsen er ikke blevet truffet politisk, men af embedsmænd i kommunens teknik- og miljøforvaltning.

Beslutningen er søndag blevet mødt med kritik fra kommunens udvalgsmedlemmer fra Dansk Folkeparti, Konservative og SF.

– Det er fuldstændig forrykt. Det er jo miljøsvineri af dimensioner, og det er helt ubegribeligt, at der bliver givet tilladelse til det i det i en Enhedslisten-borgmesters forvaltning, siger Finn Rudaizky (DF) til Radioavisen.

Udledningen af spildevandet skulle være begyndt allerede søndag morgen – men sent lørdag aften blev det i første omgang udskudt 24 timer.

/ritzau/