Mette Frederiksen advarer mod for stor åbning

Statsminister Mette Frederiksen (S) advarer mod en for stor åbning af samfundet efter krav fra et flertal udenom regeringen.

Det siger hun inden forhandlinger om yderligere genåbning.

Flertallet bestående af De Radikale, Alternativet og alle de borgerlige partier er med et udkast til en aftale blandt andet enige om, at grænserestriktioner skal lempes og at loftet for forsamlingsforbuddet skal hæves.

– Jeg vil gerne advare mod, at Christiansborg kommer til at give et billede af, at corona er bag os. Det vil i mine øjne være forkert at gå for hurtigt frem og sætte alt det over styr, som vi har opnået, siger Mette Frederiksen.

Adspurgt om Mette Frederiksen kan tillade sig at ignorere et flertal, der ønsker at åbne grænsen, svarer hun:

– Hvis Danmark har en statsminister, der lader sig presse til noget, der ikke er forsvarligt, så holder det simpelthen ikke. Og det bliver ikke med mig.

– Jeg har ansvaret for dem, der bliver syge og måske ikke overlever corona-virus. Så nej, jeg lader mig ikke presse, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/