Fortørnet minister forbyder propfyldte fjernbusser

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er blevet fortørnet over at se busselskabet Flixbus køre med tætpakkede busser på tværs af landet.

Derfor vil det fra tirsdag ikke være tilladt at køre med busser, der er mere end halvt fyldt. Det er for at undgå spredningen af coronavirus.

Det skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Danskerne er blevet opfordret til kun at foretage de mest nødvendige rejser med den kollektive trafik.

Samtidig er udbyderne blevet opfordret til at være med til at begrænse trængslen ved ikke at medtage for mange passagerer.

Men den opfordring har selskabet Flixbus, som kører mellem København og Aarhus, ikke taget til sig. Det har medier beskrevet de seneste dage.

– Jeg har derfor bedt sundheds- og ældreministeren om at udstede en bekendtgørelse om tilladt maksimalbelægning i fjernbusserne. Herefter må fjernbusserne på intet tidspunkt være mere end halvt fyldte, siger Benny Engelbrecht i pressemeddelelsen.

Hvis busselskaberne ikke overholder påbuddet, vil deres tilladelse til at drive fjernbusser bliver inddraget.

Lørdag havde transportministeren indkaldt Flixbus’ ledelse til et møde for at indskærpe retningslinjerne om at holde afstand.

I den forbindelse lød det allerede fra Benny Engelbrecht, at han i yderste konsekvens kunne blive nødt til at skride ind med et påbud, hvis busselskabet fortsatte med at trodse retningslinjerne.

Flere medier forsøgte at få en kommentar fra Flixbus. Jyllands-Posten fik et skriftligt svar, hvor Flixbus skrev følgende:

– Vi er nødt til at overveje den økonomiske levedygtighed for os og vore buspartnere, som er hårdt påvirket af den aktuelle situation. Vi byder derfor tiltag fra regeringen for at støtte økonomien og transportindustrien i denne situation velkommen.

/ritzau/