Mette F: Vi kan være tvunget til nye restriktioner

Første fase af genåbningen af Danmark startede med skoler, børnehaver og vuggestuer. Mandag kan mange af de liberale erhverv såsom frisører åbne igen.

Hvis coronavirusset i Danmark kommer ud af kontrol som følge af genåbningen, kan det dog være nødvendigt at indføre både gamle og nye restriktioner, fortæller Mette Frederiksen i et interview med TV-Avisen på DR.

– Det kan være nødvendigt at gå baglæns og indføre enten nye eller gamle restriktioner, hvis vi ikke holder fast i at følge retningslinjer, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) i et interviewet hos DR.

Mette Frederiksen understregede endnu engang, at det afhænger af danskerne adfærd i forhold til, hvor meget der i fremtiden kan åbnes i de næste faser.

– Næsten uanset hvilken form for gradvis åbning, man måtte vælge af et samfund, afhænger det i al sin enkelthed og al sin sværhed af danskernes adfærd, siger hun til DR.

Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrer samtidig til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer nøje under den gradvise genåbning.

Statens Serum Institut har tidligere sagt, at den gradvise genåbning vil føre til flere smittede og dødsfald, og selv om mange af de liberale erhverv kan åbne, så må eksempelvis restauranter og caféer fortsat holde lukket. Det har vakt undren hos nogle.

Mette Frederiksen gør det klart i et intervew med DR, at vi ikke må sætte tingene over styr.

– Det ville være tudetosset, hvis vi har fået sygdommen under kontrol, ikke ser så mange smittede eller dødsfald, at vi i vores iver efter at komme i gang igen sætter tingene over styr, siger hun til DR.

/ritzau/