Fock: Jeg har ikke rusket i nogen

Alternativets politiske leder, Josephine Fock, siger i et interview med TV2 News, at hun ikke genkender billedet af hende som tegnet i Information. Og hun afviser kategorisk at skulle have rusket i ansatte.

I artiklen i Information siger unavngivne kilder, at Josephine Fock har haft en ubehagelig ledelsesstil i perioden 2015-2018, har råbt af folk og i flere tilfælde har rusket i folk.

– Jeg har ikke rusket i nogen. Hverken medarbejdere, frivillige eller venner for den sags skyld. Jeg ved jo ikke, hvem det er, der har udtalt sig til Information. Det berører mig dybt, siger Josephine Fock og siger yderligere:
– Jeg sætter en ære i at opføre mig ordentligt, særligt som leder. Men der er ingen tvivl om, at vi på det tidspunkt var en spritny organisation, ildsjæle. Vi skal pludseligt til at være professionelle. Der var der forskellige opfattelser af, hvad det var, at udøve ledelse.

Hun opfordrer dem, der har udtalt sig til Information, til at stille sig frem. Hvilket ingen ifølge hende har gjort over for hovedbestyrelsen.

– Disse anklager kommer helt bag på mig. Og derfor har jeg også sagt, at hvis nogen sidder med oplevelser, de føler har været grænseoverskridende, så vil jeg gerne snakke med dem, siger hun.

Josephine Fock blev 1. februar valgt til politisk leder af Alternativet. Folketingsgruppen havde ønsket Rasmus Nordqvist, men erklærede sig klar til at samarbejde med den nye leder.

Senest har en artikel i Information dog beskrevet, hvordan Josephine Fock har været endog meget hård ved ansatte i Alternativet. Efterfølgende har det ført til store diskussioner blandt medlemmer og tidligere medlemmer af partiet.

Tirsdag holdt Alternativets hovedbestyrelse et møde med Josephine Fock, hvor de erklærede deres støtte til hende som politisk leder.

/ritzau/