S-mail er skidt for tilliden ved udligningsforhandlinger

Det er ikke kun Venstre, der med interesse har læst om den e-mail, Socialdemokratiet ved en fejl har sendt til Jyllands-Posten. I mailen beskrives, hvordan partiet skal angribe Venstre i pressen, når det kommer til forhandlingerne om udligningsreformen.

Alt i mens de to partier forhandler om komplicerede politiske reform. Den fremgangsmåde gør indtryk hos både De Radikale og Dansk Folkeparti, der også sidder ved bordet.

– Den mail har ikke været fremmende for forhandlingsklimaet på nogen måde. Jeg synes, det er helt utilstedeligt, at mens man sidder og forhandler, så lægger man op til, at alle fodsoldaterne skal angribe på baggrund af det, der sker ved forhandlingsbordet.

– Og jeg vil gerne rose Venstre for at blive i forhandlingerne, siger politisk leder for De Radikale Morten Østergaard.

Det er ønsket, at udligningsreformen – der fordeler milliarder mellem kommunerne – skal være en bred aftale i Folketinget. Mailen har ikke gjort det lettere at få Dansk Folkepartis mandater bag aftalen.

– Jeg tror da, jeg vil tale anderledes på det næste forhandlingsmøde, end jeg ellers ville have gjort. Man reflekterer da over, at man Socialdemokratiet er villig til at sende sådan en mail rundt, siger Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen og fortsætter:

– For at være helt ærlig, så synes jeg det er rigtigt ærgerligt. For vi skal selvfølgeligt kunne slås og fortælle, hvor vi står henne. Men vi skal også kunne sidde i et fortroligt rum og lande en aftale.

– I politik får man aldrig 100 procent og man skal kunne give sig. Og det gør man jo ved et forhandlingsbord. Hvis det så skal bruges mod en bagefter, så giver det jo nogle udfordringer.

Finansminister Nicolai Wammen (S) har mandag eftermiddag sendt en beklagelse til alle partier, der deltager i forhandlingerne.

De Radikales Morten Østergaard glæder sig over, at finansministeren har beklaget mailen og “lagt sig fladt ned”.

– Hvis statsministeren gør det samme, så vil jeg tro, at vi hurtigt kan komme i gang med forhandlingerne igen. Det vigtige er jo, at vi får lavet en god reform og ikke dette her Christiansborg-fnidder, siger Morten Østergaard.

/ritzau/