Astrid Krag siger, at hun ville være

Astrid Krag siger, at hun ville være “komiske Ali”, hvis hun påstod, at udligningssystemet blev enkelt at forstå efter regeringens udspil til reform.

Men der er vigtige forenklinger i regeringens udspil – blandet andet, at der fremover kun vil være en fælles landsudligning frem for de tre udligningsordninger er nu, siger Astrid Krag. Det sker ved blandt andet ved at nedlægge den nuværende hovedstadsudligning.

– Man vil ikke kunne stoppe 10 borgere på gaden og bede dem redegøre for regeringens udligningsreform. Men i kommunerne vil man få et bedre overblik over økonomien. Med regeringens udspil vil der ikke længere være store udsving, hvor tilflytning af få borgere kan betyde stort tab i udligning. Det gør det lettere at være et ansvarligt byråd, der kan planlægge økonomien fremover, siger Astrid Krag.