Vestager kritiserer regeringens ”ærgerlige” EU-kurs

Tophistorien er skrevet og udgivet af Altinget. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Få dage før sin ventede tiltrædelse som en af EU-Kommissionens ledende næstformænd advarer Margrethe Vestager om, at den danske regerings linje i forhold til det europæiske samarbejde er forfejlet.

Det skriver Altinget.

Ifølge Danmarks kommissær er statsminister Mette Frederiksen (S) på vej ud af det forkerte spor – både når det gælder kritikken af EU’s budgetplaner og modstanden mod Unionens videre udvidelse på Vestbalkan.

”Det er virkelig, virkelig ærgerligt,” siger Vestager til Altinget om, at Danmark sammen med Frankrig og Holland har slået bremsen i for videre udvidelse med Albanien og Nordmakedonien.

”Det her er jo Europa! Det er vores område. Derfor er der også en sikkerhedspolitisk note at notere sig. I vores eget nærområde åbner vi selvfølgelig for en risiko for meget større indflydelse fra Kina, fra Rusland og fra mellemøstlige spillere. Og det synes jeg ikke er i vores interesse,” advarer hun.

Ud over at tilslutte sig Frankrigs nej til nye udvidelsesforhandlinger – for Danmarks vedkommende var det primært et nej til Albanien – har statsministeren også kritiseret EU’s budgetplaner i stærke vendinger. Hun har blandt andet betegnet Kommissionens forslag om et større rammebudget for årene 2021-2027 som ”fuldstændig gak”.

Men også her er Mette Frederiksen på afveje, mener Margrethe Vestager. Hun giver budgetkommissær Günther Oettinger ret i, at det ”ikke er en måde, man taler sammen på mellem venner.”
”Vores forslag til det næste syvårsbudget bygger på det, som stats- og regeringscheferne har bedt om. Det er jo ikke ting, som vi har siddet og mestertænkt her i Berlaymont-bygningen. Det er de vigtigste prioriteter,” siger Vestager.

Redaktionel kontakt:
Cecilie Gormsen
tlf.: +4531477270
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Altinget ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)