Regering tredobler reduktionskrav til landbruget

Regeringen og dens støttepartier vil tredoble reduktionen af kvælstofudledning fra landbruget i smal aftale. Det sker, efter at tidligere aftaler ikke har ført til den tilsigtede reduktion i kvælstofudledningen.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet.

– Jeg er glad for, at vi med denne aftale kan præsentere en række tiltag, som vil gøre Danmark mere grøn og bæredygtig.

– Mindre forurening af vandmiljøet, mere skov og færre drivhusgasser allerede fra 2020. Det er en god aftale, som peger i den rigtige retning, skriver fødevareminister Mogens Jensen (S) i meddelelsen.

Ifølge aftalen skal udledningen af kvælstof falde med omkring 3500 ton i 2020.

– Kvælstofudledningen skal ned i Danmark, og den tidligere regering efterlod en regning til miljøet med landbrugspakken. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi allerede nu handler til fordel for vores grundvand og kyster, skriver miljøminister Lea Wermelin (S) i samme meddelelse.

/ritzau/