Udenrigsminister Jeppe Kofod er i dialog med sine svenske kolleger om transitmuligheder gennem Skåne, skriver han torsdag aften på Twitter. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Jeppe Kofod reagerer efter svensk lempelse for børn: Regeringen er i dialog med Sverige

Den svenske grænselukning til Danmark og Storbritannien er i dag blevet forlænget til og med 31. januar, og mange danskere vil således ikke have mulighed for at rejse til og fra Bornholm via Ystad måneden ud. En enkelt lempelse har den svenske regering dog vedtaget.

Den nye undtagelse vedrører børn, som skal besøge forældre med bopæl på Bornholm eller i Sverige. Også personen, der ledsager barnet på turen, kan igen rejse ind i Sverige, hvis formålet er at besøge en forælder.

“Formålet med de kraftige foranstaltninger, der blev indført i december, er at forsøge at forhindre yderligere spredning af coronavirus og dets nye varianter, så færre mennesker bliver syge. Derfor er der som hovedregel nu indrejseforbud fra Danmark og Storbritannien,” skriver den svenske regering i en pressemeddelelse.

“Samtidig er det vigtigt, at børn ikke rammes urimeligt hårdt, fordi barnet og en af ​​dets forældre bor eller af en anden grund befinder sig i Danmark eller Storbritannien”.

Udenrigsminister Jeppe Kofod har reageret på nyheden om den forlængede grænselukning.

“Rejserestriktioner er desværre en del af corona-virkeligheden. Alle lande tager forholdsregler. Gør DK også.”

“Bornholm har en særlig plads geografisk, følelsesmæssigt for Danmark. Regeringen (er) i dialog m. svenske kolleger, arbejder for transitmuligheder,” skriver den bornholmske udenrigsminister i stikordssprog på Twitter.