Mikkel Marschall har sammen med sin bror Mads, TV2/Bornholm, deltagere og dommere valgt at udsætte Sol over Gudhjems talentkonkurrence Rising Star. Arkivfoto: Torben Ager

Alle sagde ja til at rykke talentkonkurrencen

To brødre, en tv-station og otte kokke skulle blive enige, da Sol over Gudhjem fandt ud af, at det ikke var optimalt at gennemføre den første udgave af talentkonkurrencen Rising Star i januar. Hvordan gør man det, når myndighederne siger, at det er forbudt at være flere end fem personer sammen?

MAD

To brødre, en tv-station og otte kokke skulle blive enige, da Sol over Gudhjem fandt ud af, at det ikke var optimalt at gennemføre den første udgave af talentkonkurrencen Rising Star i januar. Hvordan gør man det, når myndighederne siger, at det er forbudt at være flere end fem personer sammen?

– Det har vi klaret på sms, siger Mikkel Marschall, som ejer og driver Sol over Gudhjem sammen med sin bror Mads.

Normalt ville det være en større opgave at få så mange kalendre til at passe sammen, men ikke i begyndelsen af 2021. Forklaringen er, at ingen af de involverede kokke har noget at lave for tiden, da coronarestriktioner holder restauranter lukket.

– Jeg tror, at deltagerne tog fem minutter. Vi havde et Skype-møde, hvor vi skulle gennemgå regler og sådan noget, og så sagde vi, at de ville få en ny dato dagen efter. Fem minutter efter vi skrev det ud til dem, var det et ja fra dem alle sammen. Og dommerne. Jeg tror, det tog en time, fra vi sendte en gruppe-sms ud til de fire, til at der var en tommelfinger op til, at de var med på den til marts, siger Mikkel Marschall.

Et bedre resultat

Egentlig kunne Sol over Gudhjem godt have gennemført talentkonkurrencen, selv om der er forsamlingsloft og mange andre restriktioner.

– Nu er der så megen snak om, at man ikke må være sammen, men det er faktisk en arbejdsplads, et tv-studie, så vi må gerne, men det ville være et dumt signal at sende. Vi måtte faktisk gerne samles, men vi har ikke lyst til det, og vi kan lave et bedre resultat, hvis vi gør det til marts, siger Mikkel Marschall om talentkonkurrencen, som TV2/Bornholm optager og sender.

Derfor besluttede brødrene Marschall, tv-stationen, deltagerne og dommerne i samråd at udsætte det hele.

– Vi ser ikke nogen grund til at gøre det nu, når vi kan lave et bedre arrangement om to måneder, siger han.

Fuld opbakning

Udsættelsen forudsatte også, at Sol over Gudhjem kunne reservere madkulturhuset Gaarden i Melsted til konkurrencen og optagelserne en dag i marts, og det var heller ikke noget problem.

– Der er ikke nogen, der har planer. Under normale omstændigheder havde det taget sindssygt lang tid, og vi skulle have rettet til og finde datoer. Så man kan sige, at det har været overraskende nemt at rykke det, for folk lægger ikke planer for marts, siger Mikkel Marschall.

Han og hans bror har også ringet rundt til alle Sol over Gudhjems samarbejdspartnere og sponsorer, før de meldte udsættelsen ud.

– Der brugte vi en hel dag på at sidde og ringe rundt, og alle har været med på at gøre det, så der er 100 procents opbakning, og alle kan godt forstå det, så det er gået overraskende nemt, lyder det fra Mikkel Marschall.