Jeremy Bersier. Foto: Jacob Jepsen

Pizza-veteran åbner ny forretning

Den erfarne pizzabager Jeremy Bersier kan fredag åbne for bestillinger i sit pizzaria, Pizza Deli.

ERHVERV

Nexø får et helt nyt pizzaria.

Det er den erfarne pizzabager Jeremy Bersier, der fredag kan åbne for bestillinger i sit pizzaria, Pizza Deli, i Toldbodgade. Jeremy Bersier bor selv i Nexø, som han flyttede til med sin bornholmske kone i 2018. De seneste tre år har han arbejdet som selvstændig håndværker i sit eget firma, Hammer Byg, men da han sidste efterår opdagede, at lokalerne i Toldbodgade blev ledige, var han ikke sen til at slå til.

– Jeg kontaktede ejeren i november og fik nøglerne i starten af december. Siden da er tiden bare gået med at renovere og gøre klar, siger Jeremy Bersier.

Jeremy Bersier er langt fra en nybegynder i pizzafaget. Karrieren startede, da han som ung blev ansat i det renommerede Pizza Huset i Gothersgade i København, hvor han lærte at lave pizzaer fra bunden. Da han efter otte år havde arbejdet sig op til at blive manager i restauranten, valgte han imidlertid at blive selvstændig og starte sin egen pizzarestaurant. Det blev til den første Pizza Time-butik, der også lå i Gothersgade, hvor Jeremy Bersier vidste, at der ville være travlt med kunder, især i weekendaftenerne og -nætterne, hvor områdets mange diskoteker lokkede masser af natsultne gæster til. Efter flere år blev den første butik til flere, og til sidst havde Pizza Time fire butikker fordelt i København.

Nexø mangler pizzaer

I 2018 skulle der ske noget andet, og Jeremy Bersier flyttede med familien til Bornholm, hvor tiden altså er gået med at arbejde som selvstændig håndværker. Men nu er tiden inde til igen at trække i forklædet, fortæller Jeremy Bersier.

– Jeg har hele tiden gået og kigget lidt efter et godt sted, hvor jeg måske kunne lave en nyt pizzasted. Nu bød den her mulighed sig, og jeg synes, vi mangler et godt pizzasted af høj kvalitet på den her del af øen, siger han.

– Der er selvfølgelig forskel på hvad, man synes, er en god pizza. Alle har sin egen mening. I Italien vil norditalienerne have den på en måde, mens dem fra syd vil have den på en anden. Der er forskel på euroæisk og amerikansk pizza. Så der er selvfølgelig også forskel på, hvad kunderne her foretrækker. Jeg går selv meget op i kvaliteten – især kvaliteten af dejen, som jeg selv laver. En god pizza skal være på godt brød, og et kvalitetsstempel for mig er, hvis man har lyst til at spise skorperne i stedet for at levne dem, som mange gør, siger han.

Pizza Deli vil tilbyde et mindre udvalg af forskellige pizzaer, hjemmelavede sandwiches og ovnbagt pasta. Den første tid vil Jeremy Bersier benytte sig af de råvarer, han kender, men som tiden går, og kunderne finder ind i butikken, har han planer om at inkludere flere og flere bornholmske råvarer i sin mad.

– Med tiden håber jeg at kunderne vil hjælpe med at finde ud af hvilke bornholmske ting, de gerne vil have i deres mad. Friske, lokale råvarer er helt klart det lækreste, men det kan være dyrt at købe den slags råvarer, når man skal have meget, så derfor skal vi bruge lidt tid på at finde ud af hvilke ting, vi skal have. Men vi vil helt sikkert gerne have det bornholmske ind, siger Jeremy Bersier.

Vant til at have travlt

Pizza Deli åbner midt i en januar måned, hvor coronarestriktionerne har lukket for spisende gæster i restauranter og caféer. Jeremy Bersier kommer, når det igen er tilladt, til at have plads til en håndfuld spisende gæster inden for i pizzariaet, og til sommer vil der også være mulighed for udeservering. Men den primære forretning kommer til at ligge i take-away, og på den måde er situationen med en opstart midt i en coronanedlukning måske ligefrem gunstig.

– Jeg tror, der er et stort behov for det her lige nu. Noget, jeg selv har erfaret, er, at nogle af dem, der laver take-away på Bornholm, ikke er så gode til at have travlt. Nogle stopper helt med at tage telefonen, hvis de har for mange kunder på en gang. Det synes jeg ikke så godt om. Nu må vi se, hvordan det kommer til at gå, men jeg vil gerne love, at jeg altid tager telefonen, siger Jeremy Bersier.

At have travlt er noget, han har lært at håndtere gennem sine mange år i pizzariaerne i det københavnske natteliv.

– Man får bare en vis erfaring, som man kan trække på, når man har hundrede, sultne, fulde mennesker stående i kø, der alle skal have pizza. Jeg tror, at håndværket ligger så meget i mig, at jeg kan bage en pizza i søvne, hvis jeg skulle, siger Jeremy Bersier og griner.

Pizza Deli åbner for alvor på fredag. Jeremy Bersier er spændt på, hvordan det kommer til at gå, men går til opgaven med en vis sindsro. Han har stadig sin håndværkerforretning ved siden af pizzariaet og er indstillet på, at han i hvert fald i den første tid kommer til at arbejde lidt her og lidt der.

– Til sommer kommer vi til at have åbent længere, men her til at starte med kommer vi til at holde åbent fra 17 til 21. Resten af tiden kommer jeg nok til at arbejde som håndværker også. Sådan er det lige nu. Vi satser på det bedste, men er klar på det værste. Jeg er spændt på, hvordan det kommer til at gå, men tror på, at det nok skal blive godt, siger han.