Brian Mikkelsen skyder storstilet erhvervsprojekt til otte millioner kroner i gang

Brian Mikkelsen skyder storstilet erhvervsprojekt til otte millioner kroner i gang
Christa Lodahl fra Business Center Bornholm
| ABONNENT | 12. JAN 2021 • 22:15
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
12. JAN 2021 • 22:15
Erhverv

Et videomøde på Zoom torsdag morgen markerer startskuddet på det toårige projekt ”Genstart Erhverv i Gadeplan”, som skal styrke bornholmske forretningsdrivende. Tidligere minister Brian Mikkelsen, der er direktør for interesseorganisationen Dansk Erhverv, vil på det digitale møde præsentere projektet, som er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse med 6,4 millioner kroner. Også kommunalbestyrelsesmedlem Linda Kofoed Persson (DF) vil holde en tale. Bornholms Regionskommune har skudt 1,6 millioner kroner i indsatsen, der er  rettet mod detailhandlen og andre forretninger med kundeadgang fra gaden.

Erhvervschef Christa Lodahl fra Business Center Bornholm fortæller, at 73 virksomheder i fredags havde tilmeldt sig til torsdagens informationsmøde, hvor resultaterne fra en lignende indsats på Sydfyn også vil blive fremlagt.

Projektet sigter efter at hjælpe 100 bornholmske virksomheder.

- Det er ret bredt, for alle, der ligger ud til gadeplan, kan deltage – også frisører, restauranter og bed & breakfast. Det kræver blot, at der en fysisk kontakt til kunderne, siger Christa Lodahl til Bornholms Tidende.

Inden jul, mens alle butikker fortsat var åbne, mødte rådgivere fra Business Center Bornholm fysisk op i 92 butikker og virksomheder for at fortælle de forretningsdrivende om den forestående indsats.

Både digitalt og fysisk møde

Et centralt mål med arbejdet er at gøre butikkerne mere robuste i en tid, hvor nethandlen er en hård konkurrent. Corona-nedlukningen har ikke gjort denne udfordring mindre. Et nøglespørgsmål er, forklarer Christa Lodahl, ”hvordan får vi både et digitalt og et fysisk møde?”

- Det betyder ikke, at alle skal lave en webshop, som man kan tro. For nogle kan det handle om at få en tilstedeværelse på Googles kort, så folk kan finde ens forretning – eller om at gøre opmærksom på, hvad det er for nogle produkter, man har i butikken, siger erhvervschefen.

Allerede i næste uge afholdes de første opstartssamtaler mellem projektets medarbejdere og de deltagende virksomheder. Her skal de i fællesskab afklare behov og ønsker hos den enkelte forretningsdrivende, som skal lægge grunden til specifikke udviklingsforløb.

Business Center Bornholm har ansat to projektmedarbejdere til ”Genstart Erhverv i Gadeplan” – en koordinator og en erhvervskonsulent.

Som virksomhed er det gratis at deltage i støtteprogrammet – eneste betaling er gennem den tid, man investerer i arbejdet. For at deltage i det indledende Zoom-møde, der foregår torsdag 14. januar fra klokken 8-9, skal man tilmelde sig hos Business Center Bornholm senest klokken 14 onsdag.