13. januar åbner et vaccinationscenter ved Bornholms Hospital. Plejehjemsbeboere og sundhedspersonale med størst smitterisiko har allerede fået den første af de to påkrævede vaccinedoser. Arkivfoto: Berit Hvassum

Vaccinationscenter beder pårørende om hjælp: ‘Hold skarpt øje med invitationen’

Vaccinationscentret på Bornholm åbner onsdag 13. januar. Det kommer til at ligge samme sted som testcentret, på Ullasvej i Rønne over for hospitalet.

De første bornholmske borgere har modtaget invitationen, men mange har ikke booket tid, oplyser vaccinationscentret, hospitalet og regionskommunen.

”Derfor opfordrer vi borgere til at holde skarpt øje med invitationen. Måske har dine nærmeste allerede fået en invitation i e-boks eller per brev”, skriver de lokale sundhedsmyndigheder.

Med opfordringen håber de, at pårørende til ældre i vaccinationsmålgruppen vil spørge, om deres familiemedlemmer har modtaget en invitation og tilbyde deres hjælp med tilmeldingen, hvis de ønsker at blive vaccineret.

De mest sårbare først

Gruppen, der for øjeblikket invitationer til at blive vaccineret mod covid-19, er borgere, der er fyldt 65 år, og som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp, samt ældre med særlig øget risiko.

“I takt med at vi modtager flere vacciner, vil vi gradvist udvide tilbuddet til alle ældre over 65 år,” skriver sundhedsmyndighederne i pressemeddelelsen.

Åbningstiderne på vaccinationscentret forventes at blive klokken 9-17. En mindre gruppe borgere vil blive vaccineret på Bornholms Hospital. Vaccinationsstedet vil fremgå, når man booker sin tid.

Det er muligt, at man ikke kan finde ledige tider, første gang man ved hjælp af sin invitation forsøger at bestille tid, oplyser vaccinationscentret.

”Hvis du oplever, at du ikke kan finde en ledig tid, beder vi dig prøve igen dagen efter. Der lægges løbende nye tider op, så alle, der er blevet kontaktet, får mulighed for at blive vaccineret i en af de nærmeste uger.”