Sol over Gudhjem planlægger konkurrence lige omkring vigtig dato

Sol over Gudhjem planlægger konkurrence lige omkring vigtig dato
Hvis alt går efter planen, vil deltagere, dommere om madmarked være tilbage på Gudhjem Havn i sommer, hvor Mikkel og Mads Marschall arbejder på at arrangere kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem igen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 11. JAN 2021 • 21:53
Af:
henrik-nielsen
| ABONNENT
11. JAN 2021 • 21:53
RESTRIKTIONER

Den 25. juni er den sidste markerede dato i den vaccinationskalender, som Sundhedsstyrelsen offentliggjorde på sin hjemmeside den 8. januar. Datoen er markeret med lysegrønt, hvilket ifølge signaturforklaringen betyder, at det er den dato, hvor styrelsen forventer, at alle i den 12. og sidste målgruppe har modtaget deres andet stik og dermed er færdigvaccinerede mod covid-19.

Dagen efter, altså den 26. juni, planlægger Sol over Gudhjem at gennemføre årets udgave af den store kokkekonkurrence på Gudhjem Havn. Det fortæller Mikkel Marschall, som sammen med sin storebror Mads står bag konkurrencen.

Ud over vaccinationskalenderen har myndighederne også fortalt, at de barsler med et såkaldt vaccinepas, så man kan dokumentere, at man er blevet vaccineret. Det får næppe den store betydning for Sol over Gudhjem, vurderer Mikkel Marschall.

– Jeg tror ikke, at coronapas kan bruges til så meget i vores situation, for vi er et åbent arrangement. Det er mere tiltænkt festivaler, hvor man kan kontrollere alle, der kommer ind. Som det er lige nu, kan vi ikke gøre det. Men for os er det positivt, at den største del af befolkningen er vaccineret, dem der gerne vil. Så vi er meget mere positive omkring et arrangement, der mere ligner gamle dage, siger han.

Forskellige scenarier

Aktuelt arbejder Mikkel og Mads Marschall med planlægningen af årets udgave af Sol over Gudhjem, og de planlægger ud fra det, de kender, men med forbehold for restriktioner og krav om større afstand.

– Det gode er jo, at vi har rigtig mange kvadratmeter på havnen, siger Mikkel Marschall.

Samtidig gør han det klart, at brødrene allerede nu kigger på at have en alternativ dato klar senere på året, hvis de aktuelle planer ikke holder.

– Men umiddelbart går vi efter den 26. juni, og så bliver det måske med færre restriktioner, end vi lige havde regnet med. Men der kan ske mange ting i den her tid, så vi planlægger lidt forskellige scenarier, siger Mikkel Marschall.

Helt grundlæggende er planlægningsarbejdet mindre omfattende, end det plejer at være. I 90 procent af tilfældene har Sol over Gudhjem bare udsat de aftaler, der var med de forskellige samarbejdspartnere sidste år.

– Mange af de ting, vi havde planlagt til sidste år, laver vi til sommer. Normalt sidder vi med en masse ting, men nu skal vi bare hive aftalerne frem, lige gå dem igennem og se, hvordan vi coronasikrer dem så godt som muligt, og så kører vi. Så det er noget helt andet. Mange af aftalerne er lavet, så vi har god tid til at finde på nogle gode løsninger, siger Mikkel Marschall.

Folk hungrer helt vildt

Når alt det er sagt, så er der stadig en vis usikkerhed, for der er ingen, der ved, hvordan coronasituationen ser ud til sommer. Derfor bliver alle aftaler indgået med forbehold. Men indgået bliver de.

– Hvis ikke vi planlægger ud fra, at det bliver til noget, så kan vi ikke nå at redde det, når vi kommer tæt på, siger Mikkel Marschall.

Enkelte partnere har ikke kunnet engagere sig lige så meget, som de havde planlagt i 2020, men alle er med på at støtte arrangementet, så Mikkel og Mads Marschall møder kæmpe opbakning.

– Det, vi mærker mest hele vejen rundt, er, at folk hungrer helt vildt efter at komme ud til arrangementer. Og hvis der bliver åbnet, så vil folk bare være med. Vi bliver også kontaktet af nye eventuelle partnere, som synes, det kunne være sjovt, siger Mikkel Marschall.

Ifølge ham hæfter de potentielle partnere sig ved, at Sol over Gudhjem er et udendørs arrangement, men ikke en festival, hvor man som sådan står og hopper og danser foran en scene.

– Vi er et marked, så folk kan godt se, at vi måske ikke er så farlige som en festival at indgå partnerskab med, hvis man tænker på corona, siger han.

 
 

Deltagere og dommere

Som udgangspunkt er deltagere og dommere de samme, som Sol over Gudhjem havde præsenteret til den aflyste 2020-udgave. Dog mangler den endelige bekræftelse, siger arrangør Mikkel Marschall.

Hvis det bliver samme opstilling, vil følgende kokke være med på Gudhjem Havn til sommer:

Deltagere

Gabriel Hedlund – forsvarende mester

Mette Dahlgaard – Nimb Gemyse

Mathias Sejer Sørensen – Grønbechs Hotel

Jonathan K. Berntsen – Clou

Dommere

Jesper Koch – Alsik

Claus Meyer – Meyers

Nicolai Nørregard – Kadeau

Rasmus Munk – Alchemist