Mindeord: En dedikeret, arbejdsom læge

Claus Hermann har skrevet følgende mindeord i anledning af Stig Hermanns død den 18. december 2020.

MINDEORD

Claus Hermann har skrevet følgende mindeord i anledning af Stig Hermanns død den 18. december 2020:

Vi har mistet Stig, 87 år gammel. Stig var alvorligt syg i de sidste år af sit liv, men mistede aldrig humør eller livsmod.

Stig døde på Bornholm omgivet af sin hustru Jonna, børn, delebørn og børnebørn. Han boede det sidste år på plejehjemmet Lunden i Rønne. Stig holdt så meget af Bornholm. Han flyttede dertil for at nyde sit otium sammen med Jonna i huset på Sdr. Allé i Rønne samt i sommerhuset på Balka. Stig kunne som familien Hermanns nestor invitere og samle alle på ferier, til fest og fødselsdage altid generøs.

Stig blev født i Gråsten. Han blev læge i 1960 fra Københavns Universitet og specialiserede sig i neurologi på Kommunehospitalet i København og Rigshospitalet (1968). Han fik sin overlægestilling (1971) på Vangedehuse som neurolog og børneneurolog. Han drev praksis i hjemmet i Hellerup, indtil han var 72 år. Han havde flere bijob, blandt andet som børnelæge på Bornholm, hvor han faldt for øen og sin Jonna. Stig var gennem hele sin lægekarriere en dedikeret, arbejdsom læge og blev i en årrække adm. overlæge på Vangedehuse.

Fra første ægteskab har han børnene Claus, Ida og Ulla, samt fire børnebørn. Bisættelsen har fundet sted.

Æret være hans minde.