Marianne Kristina Sonne Hansen. Foto: Jacob Jepsen

‘Man kan sige, vi bygger fundamentet for den kommende skoletid’

DAGENS NAVN: Marianne Kristina Sonne Hansen er netop startet som børnehaveklasseleder på Kongeskærskolen. Hun er 47 år og er født og opvokset på Bornholm.

DAGENS NAVN: Marianne Kristina Sonne Hansen er netop startet som børnehaveklasseleder på Kongeskærskolen. Hun er 47 år og er født og opvokset på Bornholm.

Hvorfor søgte du jobbet på Kongeskærskolen?

– Jeg søgte jobbet på Kongenskærskolen, da jeg syntes deres stillingsopslag lød spændende. Deres fokusområder tiltalte mig, og jeg havde hørt meget godt om Kongenskærskolen. Så når stillingen som børnehaveklasseleder bød sig, måtte det være nu.

Hvilket job kom du fra?

– Jeg kommer fra et job som børnehaveklasseleder og har i min tid som pædagog, i godt 20 år, altid arbejdet i en børnehaveklasse.

Hvordan har det været at starte som børnehaveklasseleder lige midt i en nedlukning, hvor børnene er sendt hjem?

– Det er selvfølgelig meget specielt at starte på en ny arbejdsplads og især uden elever. Det er jo dem, som er omdrejningspunktet i mit job. Det, at man ikke har et kendskab eller har mødt dem, gør det meget specielt. Men de og deres forældre har været friske og mødt mig på Skype, og børn er jo børn, så det er gået over al forventning.

Hvad arbejder man især med, når man har med de yngste skolebørn at gøre?

– Vi arbejder på at gøre dem skoleklar, så alle de gode rutiner er arbejdet ind i dem, så de er klar til 1. klasse. Det sociale fylder en del hos os, og at det er en velfungerende klasse. Man kan sige, vi bygger fundamentet for den kommende skoletid. Har man det godt socialt, er man en del af fællesskabet. Er der plads til den man er, så hviler man meget mere i sig selv og er klar til læring. Vi arbejder med årets gang, og alt hvad der dertilhører. Vi arbejder med dansk, for eksempel bogstavgennemgang, børneskrift og den første læsning. Vi arbejder med matematik med blandt andet talrækken og begrebsverden, så vi får en forståelse for mængder, plusser og meget mere. Så er vi også nysgerrige på, hvad der rør sig omkring os og uden for vinduet, og griber det, der rør sig blandt eleverne. Vi synger, har det sjovt og har en legende tilgang til tingene.

Hvad bruger du din tid på, når du ikke er på arbejde?

– Når jeg ikke er på arbejde, vægter jeg tiden sammen med familien højt. Jeg er også glad for skønne oplevelser, som at se en god film, tage til koncerter og ud at rejse. Jeg bruger øen og dens mange gode tilbud både ude som inde, og mødes med gode venner.

 

 

Marianne Kristina Sonne Hansen

47 år gammel

Bor i Rønne

Er gift med Per og har to drenge, Magnus på 18 og Oscar på 21 år.