2019-priserne blev uddelt i Aakirkebyhallerne og gik til løberen Klara Hansen (talentprisen), orienteringsløberen Miriam Asvarisch (seniorpisen), karatetræneren Jens Vilhelmsen (lederprisen) og para-løberen Lasse Kure Hansen (sportsprisen). På billedet ses sidstnævnte modtage prisen. Arkivfoto: Berit Hvassum

Hvem skal have årets sportspriser? Idrætslivet fortjener skulderklap efter et udfordrende år

IDRÆT

Ligesom mange andre i samfundet har idrætten været hårdt ramt af coronapandemien i 2020. I foråret var alt sport sat på pause, og i løbet af efteråret kom der igen restriktioner, som satte begrænsninger for muligheden for at spille kampe og endda træne.

Trods udfordringerne har mange ledere og udøvere holdt hovedet højt og prøvet at få det bedste ud af situationen, og den indsats fortjener anerkendelse. Derfor er der måske denne gang endnu mere grund til at uddele Bornholms Tidendes sportspriser, som avisen har gjort siden 1970, og som er sat i verden netop for at hylde bornholmsk idræt og dem, som dyrker den.

Normalt bliver priserne uddelt ved et festligt sportsshow, som de seneste år har fundet sted i Aakirkebyhallerne, men grundet coronasituationen kan dette ikke lade sig gøre denne gang. Derfor vil Årets Talentpris 2020, Årets Seniorpris 2020, Årets Sportspris 2020 og Bornholms Tidendes Lederpris i stedet blive uddelt personligt til vinderne. Derefter vil man kunne læse i Bornholms Tidende lørdag den 6. februar, hvem der har vundet priserne og få et indblik i, hvordan vinderne har oplevet det særprægede år 2020.

– Idræt har vel aldrig været vigtigere end det seneste år. Vi har dels opdaget, hvor meget vi savner det både som udøvere og som tilskuere, og dels har vi gjort os enorme anstrengelser for at holde gang i træningen. Mange udøvere har kæmpet, og mange ledere har gjort en ekstraordinær indsats, og derfor glæder vi os mere end nogensinde til at uddele priserne, siger Bornholms Tidendes chefredaktør, Øjvind Hesselager.

Indstillingerne begynder nu

Vi har brug for din hjælp til at finde frem til, hvem der skal have priserne. Derfor invitereres du – som læser af Bornholms Tidende – til at komme med indstillinger til de fire priser, og det kan du gøre frem til mandag den 25. januar. Herefter vil Bornholms Tidendes sportsredaktion se på, hvem der er blevet indstillet og udvælge tre kandidater til hver af de fire priser. Til slut vil en jury – som består af medlemmer af Bornholms Idrætsråd, DGI Bornholm og Bornholms Tidendes sportsredaktion – vælge, hvilken af kandidaterne der skal løbe med hver af priserne.

Men i første omgang er det op til jer, kære læsere, at komme med jeres bud på, hvem I mener, der bør hædres. Vi er klar til at tage imod jeres indstillinger og hellere i dag end i morgen. Fortæl os, hvem I ser som det største stjerneskud på talenthimlen, hvilke ledere og seniorudøvere der bør hædres for deres indsats, og hvem der fortjener sportsprisen. Mange bornholmere har konstant gode oplevelser i klubberne og foreningerne, men der er alligevel projekter, som stikker ud og er noget helt særligt.

Lederprisen uddeles som påskønnelse for et enestående lederarbejde inden for bornholmsk idræt over en længere periode eller for gode, nyskabende initiativer i 2020.

Talentprisen, som også kan kaldes ungdomsprisen, uddeles for en god sportspræstation i 2020, individuelt eller som hold.

Seniorprisen gives for en ekstraordinær gode sportspræstation, individuelt eller som hold, i senior-eller veteranklasserne.

Bornholms Tidendes Sportspris gives for elitepræstationen ud over det sædvanlige, individuelt eller som hold.

Send en kort, motiveret indstilling på din kandidat eller dine kandidater til Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne, mærket Sportspris. Du kan også sende den som mail til [email protected] Vi skal have din indstilling senest mandag den 25. januar 2020 klokken 12.

Alle, der sender os forslag, deltager i en konkurrence om en kurv med lækre bornholmske produkter.