Trods den generelle nedlukning kører Profil Optik i Rønne med stort set fuldt booket kalender, oplyser butikschef Anders Toft-Petersen. Foto: Jens-Erik Larsen

Ser man det – der er åbent!

RESTRIKTIONER

Det kan virke ganske uvant at gå gennem en by i disse dage og opdage en butik, som ikke forhandler dagligvarer, holde åbent.

Men sådan set giver det god mening, at optikerne er blandt de undtagelser, der fortsat kan slå dørene op for kunderne, for vi skal jo alle sammen spise, og i den forbindelse er det en stor fordel, hvis vi også kan se, hvad vi putter i munden.

– Vi er jo en del af sundhedssektoren og ligesom eksempelvis tandlæger og butikker med medicinsk udstyr skal vi også kunne holde åbent, så folk kan få serviceret deres syn, forklarer butikschef i Profil Optik på Store Torv i Rønne Anders Toft-Petersen da også.

Selv undrede han sig, da han opdagede, at Matas-butikker også holder åbent, hvorfor han tjekkede baggrunden.

– Og det er jo så, fordi de kan aflaste apotekerne, siger han og fortsætter:

– Vi måtte jo også holde åbent, da der var nedlukning i foråret sidste år, men da måtte vi ikke lave synsprøver og linsekontroller, hvilket betød, at noget af forretningsgrundlaget forsvandt, men det må gerne nu. Fra sundhedssektorens side har man besluttet, at vi gerne må fortsætte med det ud fra de gældende regler om at spritte af mellem kunderne og så videre.

Opdager folk, at I holder åbent? Hvordan går for eksempel med jeres januarudsalg?

– Ja, det er jo ikke helt så stort, som det plejer at være, siger butikschefen.

– Mange er overraskede over, at vi holder åbent, men vi har da gjort en del ud af at forsøge på forskellig vis at kommunikere til vores kunder, at vi har åbent og er klar til at servicere dem, hvis de får problemer med briller eller linser. Og det går faktisk forbløffende godt. Lige i dag (torsdag, red.) har jeg ikke en optiker på arbejde, så her er lidt stille, men ellers kører jeg med fuldt booket kalender.