Jesper Lieberkind-Jacobsen. Foto: Jacob Jepsen

‘Vores hus har kostet det samme, som en lille garage koster i Holte’

DAGENS NAVN: Jesper Lieberkind-Jacobsen er førder og eksiljyde fra Herning. Han har boet i Hasle siden sommeren 2016 og er snart færdig med sin læreruddannelse. Ved siden af sit lærerstudie arbejder han på Psykiatrisk Center Bornholm, og vikarierer som sangunderviser på musikskolen. Og så er han korleder for Olsker Elsker Kor.

DAGENS NAVN: Jesper Lieberkind-Jacobsen er førder og eksiljyde fra Herning. Han har boet i Hasle siden sommeren 2016 og er snart færdig med sin læreruddannelse. Ved siden af sit lærerstudie arbejder han på Psykiatrisk Center Bornholm, og vikarierer som sangunderviser på musikskolen. Og så er han korleder for Olsker Elsker Kor.

Hvor er du født og vokset op?

– I Herning.

Hvad fik dig til at flytte til Bornholm?

– Mange ferier i mine svigerforældres sommerhus i Vang og et ønske om at bo billigere, arbejde mindre og være mere sammen med vores børn. Inden vi flyttede, boede vi i Holte. Min hustru var færdig med sin uddannelse, og jeg havde læst sociologi på Københavns Universitet i to år. Det var meget interessant, men også abstrakt og til tider ukonkret. Derfor ville jeg skifte til læreruddannelsen. Vi tog springet og købte hus i Hasle. Jeg plejer at sige, at vores hus har kostet det samme, som en lille garage koster i Holte.

Hvad drømmer du om i fremtiden?

– Så lad os tage det store, måske lidt vidtløftige svar: Jeg drømmer om, at alle bornholmere – børn og voksne – kan have muligheden for at være en del af et æstetisk skabende fællesskab. Om det så er kor, træarbejde, keramik, tekstilhåndværk eller noget helt andet – det er ikke så vigtigt, så længe det skaber værdi og giver glæde. Personligt drømmer jeg om at finde et mindre landsted til min familie, hvor vi kan slå rødder.

Du har boet på Bornholm i cirka fire år. Har det levet op til forventningerne?

– Vi flyttede til Hasle, og i den forbindelse findes der et kendt udsagn; “Man skal vare sig for honningsyp, klatgæld og hasleboer”. Hasle har et lidt blakket ry blandt bornholmere – fandt vi ud af – vores oplevelse har været noget anderledes. Vi valgte Hasle, blandt andet fordi min hustru har familie i byen. Derudover ligger det i cykelafstand til Rønne, og husene har også en anden kvadratmeterpris. Folk så os lidt an i starten, men vil føler os hjemme og velkomne, og byen er spækket med gode folk, fulde af initiativ, hvilket en gåtur langs havnefronten bevidner. Selvfølgelig er der forhold, som er udfordrende; Familie og venner ovre, og jeg har, som musiker, pendlet en del, men vi har ikke fortrudt at flytte til Guldkystens hovedstad.

Hvis du skulle være vært for besøgende og vise dem rundt på Bornholm, hvad ville du så vise dem, og hvorfor netop det?

– Jeg ville låne vores gæster en mountainbike og starte med at køre gennem Lystskoven mod Rønne, passere alle seværdighederne og selvfølgelig bade ved Klympen, Glasværksvej eller Levka. Dernæst ville jeg cykle mod Svartingedalen, parkere cyklen og gå på eventyr i den forunderlige sprækkedal. Jeg ville cykle over Rutsker hjem, og se solnedgangen på vej ned ad Kumlehøj, køre ned ad Serpentinerbakken, og afslutte i havnebadet og saunaen med de sidste glimt af solnedgangen. Det er bare få af stederne i Hasles nærområde. Hele øen er et stort eventyr, som venter på at blive opdaget.

Hvornår er du mest lykkelig?

– Det er et godt spørgsmål! Det er jeg, når min hustru ser på mig med kærlige øjne, alle fire børn hygger sig, og jeg ser solnedgangen gennem et glas godt, lokalproduceret øl til lyden af Coldplays “Broken”. Så tænker jeg – som man siger, der hvor jeg kommer fra; “det ku ha worn møj wær”.

 

 

Jesper Lieberkind-Jacobsen

34 år

Lærerstuderende, sanglærer, uddannet musiklærer med speciale i ‘musikledelse og sammenspil i praksis’, musikalsk leder af Olsker Elsker Kor, freelance musiker, sangskriver. Bestyrelsesformand i Naturbørnehaven i Hasle.

Bor i Hasle sammen med hustruen Rebecca og fire børn: Alma Liva; 11, Karl Elias; 7, Aksel Noah; 3,5 og Vilja Ava født november 2020. Til familien hører også den franske vædderkanin Bobby Tommy Kaninus Maximus Langøre. Han har tidligere været i bornholmske medier, da han i påsken 2020 slap ud, og endte i politiets detention på salat og vand.