Det er endnu usikkert, om der kommer nye værnepligtige på Almegårds Kaserne den 1. februar. Arkivfoto: Berit Hvassum

Kasernen forbereder sig til et hold nye værnepligtige

FORSVAR

På Almegårds Kaserne er man i fuld gang med forberedelserne til at modtage et nyt hold med cirka 130 værnepligtige den 1. februar.

– Nu må vi se, om de i det hele taget får lov til at blive indkaldt. Men vi er ved at gøre klar til at honorere de restriktioner, der kommer fra regeringen, siger chefen for Opklaringsbataljonen, oberstløjtnant Uffe Geckler Pedersen.

– Vi planlægger at sprede de værnepligtige mere ud på kasernen ved at lave nogle mindre “bobler”, så vi kommer ned på fem personer i hver “boble”. Vi spreder de værnepligtige så godt som muligt ud på de indkvarteringsfaciliteter, vi har, så vi kommer ned på fem personer i hver indkvarteringsstue, forklarer Uffe Geckler Pedersen.

Kasernen har fået helt nye indkvarteringsfaciliteter med 10 personers stuer til de værnepligtige. De vil så blive suppleret med nogle ældre faciliteter, som man har mulighed for at tage i brug igen.

Der skal testes mere

De skærpede coronarestriktioner får også kasernen til at gøre mere ud af at få testet soldaterne for coronavirus.

– Når vi starter nye hold, får nye folk eller gennemfører et kursus, så starter vi med at teste folk, og vi tester regelmæssigt. Vi har et godt samarbejde med den mobile testenhed fra Bornholms Hospital. Vi håber at kunne opretholde det og måske intensivere testningen, når vi begynder at få flere folk ind på kasernen igen. Både med de nye værnepligtige og ved hjemkomsten af soldater fra Afghanistan, siger Uffe Geckler Pedersen.