DF vil arbejde for hurtigfærge til København

DF vil arbejde for hurtigfærge til København
Søren Espersen fra Dansk Folkeparti under et besøg hos Lehnsgaard Raps ved Aakirkeby i 2019. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 4. JAN 2021 • 16:34
Af:
torben-oestergaard-moeller

4. JAN 2021 • 16:34
TRAFIK

Det er en dårlig idé, at turen mellem to danske landsdele skal foregå gennem et fremmed land, sådan som det sker mellem Bornholm og København, hvor man som bekendt skal køre gennem Sverige.

Det, mener Søren Espersen, som sidder i Folketinget for Dansk Folkeparti, fremgår tydeligt af de begivenheder, der har fundet sted dels i forbindelse med corona, dels i forbindelse med flygtningestrømme, hvor man i begge tilfælde har oplevet problemer med at passere Øresundsbroen, fordi nationale restriktioner mellem Danmark og Sverige har budt på diverse udfordringer.

– Mit drømmescenarie er, at vi får en hurtigfærge mellem København og Rønne, siger han.

– Den forbindelse havde vi jo i gamle dage med natfærgen, men nu taler vi en hurtigfærge, og jeg mener, at Molslinjen er ved at bygge det, de kalder verdens største katamaranfærge, så det kunne måske give nogle muligheder. Alternativt kunne vi tale om en hurtigfærge til Køge, men en af tingene må det blive, for det med Ystad gider vi ikke mere. Vi har jo oplevet lukkede grænser på grund af flygtningesituationen og pandemien, og der kunne også opstå andre ting.

– Jeg forstår godt, at svenskerne gør, som de gør, for vi har jo også gjort det omvendte, så jeg bebrejder ikke dem noget. Jeg synes bare, vi skal sikre en hurtig forbindelse fra Bornholm til det øvrige Danmark uden at skulle igennem Sverige. Nu taler jeg som lægmand, men jeg tror, at turen fra Rønne til København ville kunne gøres på to en halv time med en hurtigfærge, og det er ikke noget at snakke om, så det bør kunne organiseres.

Vil I i Dansk Folkeparti gøre noget konkret ved det?

– Ja, det vil vi, siger Søren Espersen.

– Vi skal tirsdag mødes i folketingsgruppen for første gang i det nye år, og det kan være, vi allerede der kommer til at tale om det, men ellers vil det typisk være noget, vi tager op på et aftengruppemøde, hvor vi gerne går lidt grundigere til værks. Jeg har allerede talt med andre politikere om det, og jeg vil også gerne have andre partier med på ideen, så det ikke kun bliver vores forslag.