Bornholmsk V-formand: Løkkes farvel vil på sigt styrke Venstre

Bornholmsk V-formand: Løkkes farvel vil på sigt styrke Venstre
| ABONNENT | 3. JAN 2021 • 16:32
Af:
jakob-marschner
| ABONNENT
3. JAN 2021 • 16:32
Venstre har ikke kedet sig hen over helligdagene. Først blev næstformand Inger Støjberg med en rigsretssag i udsigt bedt om at gå. Da den var halvt fordøjet, meldte tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen sig ud af partiet.

Mens Venstre Bornholms formand Niels Plum spillede en lille rolle på dagen, hvor Støjberg forlod sin næstformandspost, var han som resten af Danmark i tilskuerens rolle, da Løkke forlod Venstre efter 40 år som medlem.

Gjorde Lars Løkke Rasmussen det rigtige?

– Jeg synes, at Lars Løkke Rasmussen gjrode det rigtige, når han tilsyneladende synes, at han stadig har meget i sig omkring politik, siger Niels Plum.

– Når man har været chef for så meget så længe, som han har, og så skal ned at sidde på bageste række. Det er ikke let.

På den ene side finder også Niels Plum, at Venstre er i en kritisk situation netop nu. På den anden side tror han, at Løkkes endelige afgang vil ende med at gavne partiet.

– Det er selvfølgelig en forfærdelig situation, for Lars Løkke Rasmussen er en stor kapacitet. Men på den lange bane tror jeg, at det er en fordel for Venstre, siger han.

– Hvis Jakob Ellemann-Jensen skal have en reel chance for at få lederskabet i Venstre, bliver det meget svært at have Lars Løkke Rasmussen siddende. Lars var jo også begyndt at komme med noget kritik af Jakobs lederskab.

– Men hvis Lars nu kritiserer Venstre i fremtiden, så bliver det som formand for et andet parti, og det er noget helt andet end at have det tæt på, siger Niels Plum.

Nyt parti sikkert på vej

Dermed slår Venstres bornholmske formand den samme tone an som nærmest alle politiske iagttagere. Der er så bred enighed om, at Lars Løkke Rasmussen vil stifte sit eget parti, at det næste bliver gætværk om, hvad det mon skal hedde. Niels Plum tror dog ikke, at Løkke i så fald får det let.

– Hvis jeg læser situationen rigtigt, tror jeg kun, at det er et spørgsmål om tid, før han starter et nyt parti. Men i så fald tror jeg, at han vil blive overrasket over, hvor svært det er at få en organisation op at køre, hvis det parti skal have den centrale position, som jeg tror, at han går efter, siger han.

– Organisation er ikke Lars Løkke Rasmussens stærkeste side, men så kan det jo være, at han får nogle med sig, der er gode til de ting. Jeg tror bare også, at de fleste Venstre-folk har det sådan, at man bliver i Venstre.

– Hvis jeg havde været i Lars Løkke Rasmussens sted og var blevet gået som formand for halvandet år siden, så var jeg gået dengang. Men han har så bare haft brug for halvandet år til at finde ud af det, siger Niels Plum.