Nytårsdag uden aviser

Nytårsdag uden aviser
Foto: Jens-Erik Larsen
| 1. JAN 2021 • 13:33
Af:
holger-larsen

1. JAN 2021 • 13:33
Bornholmere med abonnement på en landsavis får nytårsdagsavisen med et døgns forsinkelse, leveret sammen med avisen den 2. januar. Der er heller ingen aviser i løssalg den 1. januar.

Det skyldes, at der heller ikke denne nytårsnat har været nogen færge fra Køge til at bringe aviser med videre til Bornholm. Det er tredje år i træk, at der ikke er en nytårsfærge, hvilket beklages af Hans Peter Nordstrøm Nissen, logistikdirektør i JP/Politikens Hus A/S og formand for Danske Mediers distributionsudvalg.

Hans Peter Nordstrøm Nissen skriver i en pressemeddelelse, at den manglende nytårsfærge er i strid med udbudsbetingelserne for færgedriften, og at han derfor undrer sig over, at trafikkontaktrådet har accepteret ordningen.

– I Dagbladenes distributionsnet ser vi en ære i at distribuere til hele landet hver eneste dag året rundt. Vi deler således ud på både Sejerø og Læsø den 1. januar, men altså ikke på Bornholm. Magasiner, breve og hastende pakker, som ellers skulle have været omdelt den 1. januar kommer heller ikke i distribution før den 2. januar, skriver Hans Peter Nordstrøm Nissen.

– Alternativet havde været en omdeling i de sene eftermiddagstimer, i skumringen den 1. januar, eller er chartret fly samt betaling for åbning af lufthavnen eller en chartret båd. Det ville løbe op i så store omkostninger, at vi har fastholdt modellen fra sidste år, oplyser logistikdirektøren.