Stefan Thunberg. Foto: Jacob Jepsen

Det har været et godt år for byggecentret: ‘Vi har haft en vækst på 55 procent’

Hos de bornholmske byggecentre oplever man, at en øget coronatravlhed i byggebranchen betyder, at efterspørgslen på byggematerialer er steget.

ERHVERV

Hos de bornholmske byggecentre oplever man, at en øget coronatravlhed i byggebranchen betyder, at efterspørgslen på byggematerialer er steget.

Det mærker man for eksempel hos XL Byg Bornholm, fortæller ejer og direktør Stefan Thunberg.

– Der er meget større efterspørgsel. Den er måske steget med 40-45 procent i forhold til året før. Det er på stort set alle typer af varer. Både søm, skruer, planker og terasser og større ting. Vi oplever både, at det er håndværkere og private, der kommer og køber mere, siger han.

Især lige da coronakrisen ramte Danmark, og statsministeren lukkede landet ned i marts, blev der travlt.

– Der gik det lige pludselig rigtig stærkt, og i et par måneder havde vi svært ved at følge med efterspørgslen og få varer nok. Men efter det, er det gået godt, vi kan godt følge med efterspørgslen, siger Stefan Thunberg.

Det har ikke været nødvendigt for XL Byg Bornholm at sætte priserne på råmaterialer op. Kun på varer som åndedrætsværn, sikkerhedsdragter og -briller, som sundhedsmyndigheder og kommuner har været meget optaget i at anskaffe især i starten af krisen. Der steg priserne på den slags ting med 60-70 procent, fortæller Stefan Thunberg, mens prisen på byggematerialer faktisk en overgang faldt, fordi den øgede konkurrence byggemarkederne imellem ledte til priskrig.

Alt i alt har coronakrisen været indbringende for XL Byg Bornholm, der har haft en vækst på 55 procent, fortæller direktøren.

– Det har været et godt år for os. Væksten har gjort, at vi har kunnet skabe flere arbejdspladser og udvide bemandingen med 14 nye medarbejdere, siger Stefan Thunberg.

I februar udvidede Stefan Thunberg XL Byg Bornholm med endnu en butik, så der i dag er en butik både i Allinge og Rønne.