Janne Staal og Jacob Nellemann, der driver pensionatet Næsgaarden, oplevede både medgang og modgang i coronaåret 2020. Foto: Berit Hvassum

‘Der er ekstremt stor interesse for sommerferien næste år’

For parret Janne Staal og Jacob Nellemann, der ejer og driver pensionatet Næsgaarden i Allinge, var et coronaforår med nedlukninger både udfordrende og givende.

TURISME

For parret Janne Staal og Jacob Nellemann, der ejer og driver pensionatet Næsgaarden i Allinge, var et coronaforår med nedlukninger både udfordrende og givende.

– Der er ingen tvivl om, at vi helst ville have været corona foruden. Foråret har været rigtig dårligt. Det siger sig selv, når der ikke er noget folkemøde eller påske. Men sommeren har været god. Gæsterne har været glade, og de har været søde til at tage hensyn. Der har været en stemning af, at alle har været i samme båd, en stemning af, at alle har haft en fællesnævner, fortæller Janne Staal.

Så det endte godt?

– Det er endt meget godt. Der er ingen tvivl om, at en forretning som vores vil kunne mærke, at man ikke har foråret med. Til gengæld kan vi mærke, at det har været en god sensommer og et godt efterår, siger hun.

Hårdt og godt

Blandt andet det aflyste folkemøde var udfordrende for parret og virksomheden, fortæller Janne Staal.

– Vi savnede Folkemødet af flere årsager, for vi plejer at have de samme mennesker på besøg hvert år. Selvfølgelig har det en økonomisk påvirkning, men ikke noget, vi ikke kan klare, siger hun.

På trods af et frustrerende forår, restriktioner og en ændret dagligdag har coronaen også bragt en positiv attitude på banen hos gæsterne, understreger Janne Staal flere gange.

– Folk har været mere large i år. Hvis vi kun havde et værelse, så har folk alligevel sagt ja til at være der med tre børn. Jeg tror, folk har været glade for at komme ud.

For mange pensionater på Nordbornholm er sæsonen for længe siden overstået, men på Næsgaarden har man valgt at holde åbent frem til jul, hvorefter man lukker ned i januar og februar. Den tid skal bruges på at slappe af oven på det lange år.

– Jeg glæder mig til at sove i to måneder. Vi er godt nok trætte, siger Janne Staal og griner.

Mere af 2020

Kigger man frem mod næste sæson, gætter Janne Staal på, at der kommer mere af det, 2020 bød på.

– Næste år kommer til at køre som i år for vores vedkommende. Vi håber, at vi kan skille os af med mundbind, visir og masker i restauranten, men ellers tror jeg, at 2021 kommer til at ligne 2020 rigtig meget, siger hun.

Det gælder også for sommerens feriegæster, som allerede nu er i gang med at booke pladser på pensionatet.

– Der er ekstremt stor interesse for sommerferien næste år, siger Janne Staal.

Tror du, der kommer mange gæster til sommer?

– Det er svært at spå om.

– Men jeg tror, der er mange, der er blevet fanget af, at de skulle blive hjemme i år, og så har de ikke kunnet få det, de gerne vil have. Der er måske en tendens til, at folk er tidligere ude til næste år, siger hun.