Lergaards billede “Mod havet, Bornholm” måler 75×96 centimeter. Foto: Bruun Rasmussen

Bornholmerbillede blev dobbelt så dyrt som ventet

Et maleri af Gudhjem-kunstneren Niels Lergaard (1893-1982) blev dobbelt så dyrt som ventet, da det blev solgt på Bruun Rasmussens internationale auktion i København tidligere på måneden.

Lergaards maleri med det velkendte dybblå hav og den høje horisont bærer titlen “Mod havet, Bornholm” og var af auktionshuset vurderet til at skulle koste mellem 30.000 og 40.000 kroner. Men det blev dobbelt så dyrt som forudset.

Først da buddene nåede 80.000 kroner, faldt hammeren.

Lergaard slog sig ned på Bornholm i 1928, og Bornholms Kunstmuseum ejer en fin samling af hans malerier. Maleren er også repræsenteret på blandt andet Statens Museum for Kunst  i København og Kunsten i Aalborg.