Generationsskifte trækker ud

Generationsskifte trækker ud
Det har taget cirka et år længere end planlagt at få et ledelsesmæssigt generationsskifte på plads i Værestedet Blæksprutten. Arkivfoto: Allan Rieck
| 26. DEC 2020 • 15:51
Af:
henrik-nielsen

26. DEC 2020 • 15:51
SOCIALT

Det har vist sig sværere end antaget at gennemføre et ledelsesmæssigt generationsskifte i Værestedet Blæksprutten i Rønne. Generationsskiftet skulle egentlig have været på plads i begyndelsen af 2020, men personalemæssige ændringer har udsat det, så det nu forventes gennemført pr. 1. januar. Det fremgår af dagsordenen til social- og sundhedsudvalgets første møde i 2021.

I forbindelse med budgettet for 2019 afsatte kommunalbestyrelsen et engangsbeløb på 203.000 kroner til understøttelse af generationsskiftet. Der blev udarbejdet en plan, der gik ud på at anvende midlerne til at overdrage ledelsen af Blæksprutten til værestedets to faste medarbejdere ved ansættelse af yderligere to medarbejdere. Efterhånden som sideoplæringen og timetallet af medarbejderne blev justeret op, ville den nuværende leder stille gå ned i tid og efterfølgende trække sig tilbage, og generationsskiftet ville være fuldført.

Generationsskiftet blev igangsat i efteråret 2019, men i november samme år opsagde en af de fastlønnede medarbejdere sin stilling, og umiddelbart efter opsagde en af de nye medarbejdere også sin stilling. Dermed var generationsskiftet tilbage ved start.

Det begyndte forfra i marts i år, da en ny medarbejder blev ansat. På grund af coronakrisen har det dog været vanskeligt for vedkommende at lære hverdagen at kende. Det lykkedes, da værestedet genåbnede, og da der i december blev ansat endnu en medarbejder, er strukturen på plads til at gennemføre generationsskiftet, og der er planlagt lederskifte pr. 1. januar. Den nuværende leder fortsætter som mentor, og senest i oktober meldes det ud, hvordan den fremtidige endelige organisation i huset bliver.