Der er både eventyrlige billeder, storslåede landskaber, mærkelige billeder og mennesker fra fjerne tider på billederne. Pressefoto: Bornholms Kunstmuseum

‘Vi savner børnene’: Nyt tiltag skal få skoleklasser på museum

Der har på det seneste været langt mellem skoleklassernes besøg på Bornholms Kunstmuseum.

Grunden er, at de af sikkerhedsmæssige årsager ikke må forlade deres ”sociale boble”, som er den klasse de går i. Det sætter selvfølgelig en begrænsning for aktiviteter uden for skolens område, skriver Bornholms Kunstmuseum i en pressemeddelelse.

“På Bornholms Kunstmuseum savner vi børnene! Derfor afsætter vi en række torsdage hen over vinteren og tilbyder et coronasikkert besøg for alle øens indskolingselever, hvor hver klasse bliver hentet i bus på skolen, og bliver fragtet til museet, som de har helt for sig selv,” siger kunstfaglig leder Tine Nygaard i pressemeddelelsen.

Ved ankomsten vil en museumsformidler byde eleverne velkommen og sammen med børnene gå på opdagelse i vinterens store særudstilling ”LÆNGSEL – Værker fra Nationalgalleriet i Szczecin”.

Der er både eventyrlige billeder, storslåede landskaber, mærkelige billeder og mennesker fra fjerne tider på billederne. Børnene går på opdagelse i dem ved at sanse med hele kroppen.

Efter sanseoplevelsen i udstillingen sætter klassen sig midt i udstillingen og får læst et polsk eventyr højt. Malerierne i rummet vil fungere som illustrationer til fortællingen. Efter besøget i udstillingen venter en lækker bolle og bornholmsk juice, hvorefter bussen fragter børnene tilbage til deres skole, kriver kunstmuseet.

Besøget varer halvanden time og ligger i tidsrummet mellem 9 og 12 på torsdage hen over vinteren, og der er plads til én klasse pr. gang.

Takket være støtte fra Bornholms Regionskommune Kunst- og Kulturhistorisk Råd er det muligt for museet at tilbyde arrangementet gratis efter først til mølle-princip, oplyser Tine Nygaard.