Et kig ind i Budtz-Møllers sommerhus på Melsted Langgade – med et stort maleri af kunstneren. Fotoet er taget i forbindelse med et salg af ejendommen.

Familiens maleri fra Melsted opnår sensationel pris i København

Det hører til sjældenhederne, at malerier af Carl Budtz-Møller, der i mange år havde hus i Melsted, opnår høje priser på auktion.

Værker af kunstneren kommer af og til til salg på de danske auktioner, og det er som oftest til vurderinger på mellem 1.000 og op mod 5.000-6.000 kroner.

Og sådan var det også, da et herligt, lille maleri var på auktion hos Bruun Rasmussen i starten af december.

Motivet forestiller et interiør fra kunstnerens hjem i Melsted badet i et solrigt lys, og det faldt i dén grad i et par auktionskunders smag.

Trods vurderingen på 4.000-6.000 kroner var især to bydere opsatte på at få maleriet hjem på væggen for langt, langt flere penge.

Ved 12.500 stod andre bydere af – og derfra var der kun to interesserede kunder tilbage.

Men de var langt fra færdige med at overbyde hinanden.

20.000 blev nået. Det gjorde 30.000 og 40.000 også. Autionen blev forlænget igen og igen, og først ved 65.000 gav den ene af de to bydere op.

Og dermed var der lidt ekstra penge til julegaver for efterkommerne af maleren Carl Budtz-Møller. Bruun Rasmussen oplyser nemlig på auktionshusets hjemmeside, at maleriet var nedarvet i kunstnerens familie frem til salget.

Rekorden er fra 2008

Søren Holmstrup fra Bruun Rasmussen oplyser til Bornholms Tidende, at der trods det “virkelig solide” hammerslag ikke var tale om en rekord for kunstneren.

I 2008 fik Bruun Rasmussen således 95.000 kroner for et værk fra Italien malet af Carl Budtz-Møller.

Carl Budtz-Møllers maleri var vurderet til 4.000-6.000 kroner. Foto: Bruun Rasmussen

Huset i Melsted

Carl Budtz-Møller (1882-1953) købte i 1923 huset på Melsted Langgade 5.

Han opholdt sig kun på Bornholm i sommermånederne men sørgede til gengæld for at shine huset i Melsted op – og han satte sit tydelige, kunstneriske præg på både lofter og møblement i sommerhuset.

Som kunstner var han kendt for at stå bag en stor produktion, og ud over mange bornholmske malerier kendes også en del jyske – og ikke mindst udenlandske – landskabsbilleder fra hans hånd.