Arkivfoto: Berit Hvassum

Kommunen, hospitalet og politiet har et juleønske – opfordrer til omtanke i juledagene

CORONA

Selvom julesneen ikke falder hvid ligesom i Johan Krohns klassiker “Peters jul”, så er der formentlig stadig mange, der glæder sig i denne tid, for eksempel til at holde jul med de nærmeste, hvis det altså lykkes med den seneste forhindring, som grænselukningen mellem Sverige og Danmark udgør.

Det forstår myndighederne på Bornholm godt, men de gør samtidig opmærksom på, at man stadig skal passe godt på hinanden. Det sker i en fælles meddelelse fra Bornholms Regionskommune, Bornholms Hospital og Bornholms Politi.

“Vi opfordrer alle herboende og tilrejsende til at passe ekstra godt på hinanden i denne tid. Se kun de allernærmeste, hold afstand, bær mundbind og sprit hænder. Send kun en enkelt fra husstanden på storindkøb, så undgår vi trængsel i butikkerne”, lyder det blandt andet i meddelelsen.

Der er også en opfordring til de mange tilrejsende, som i forbindelse med julebesøg plejer at mødes med gamle klassekammerater, venner og veninder i festligt lag:

“Følg regeringens og Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Og udskyd egne fester med venner og bekendte”, skriver kommunen, hospitalet og kommunen. I stedet bør man nyde samværet med den allernærmeste familie, lyder opfordringen:

“Lav noget hyggeligt sammen. Grib muligheden for at være nærværende over for hinanden. Og ikke mindst; udnyt, at vi har den skønneste natur på vinterøen Bornholm”.

Endelig opfordrer de til, at man går i selvisolation, følger øvrige retningslinjer og booker tid til test på coronaproever.dk, hvis man får symptomer. Får man behov for lægehjælp, skal man kontakte sin praktiserende læge eller Region Hovedstadens akuttelefon 1813.