Lars Gaardhøj (S) vil være ny regionsrådsformand efter Sofie Hæstorp.

Spidskandidat melder sig til regionsrådet: Der er brug for erfarne kræfter i en alvorlig tid

Gruppeformand Lars Gaardhøj stiller nu op som spidskandidat for Socialdemokratiet i Region Hovedstaden, efter at den nuværende regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen, har besluttet at stille op som overborgmesterkandidat i København.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra den socialdemokratiske gruppe i regionsrådet.

Lars Gaardhøj har siddet i regionsrådet for Socialdemokratiet siden 2010 og har dermed solid politisk erfaring med at udvikle og drive et komplekst sundhedsvæsen i den største af de fem regioner.

Vi står i den værste sundhedskrise i mere end hundrede år, og derfor er der brug for erfarne politiske kræfter til at løfte opgaven og sikre stabilitet. Det vil jeg gerne sætte mig i spidsen for, og derfor melder jeg mig på banen som spidskandidat, siger gruppeformand Lars Gaardhøj.

Det er en nyhed som får positive ord med på vejen fra det bornholmsk valgte regionsrådsmedlem Leila Lindén (S):

“Lars og jeg har altid arbejdet meget tæt sammen, og da jeg efter sidste valg ikke ville være gruppeformand mere gav jeg den stafet videre til Lars, som på bedste vis har varetaget opgaven.

Jeg har været meget tæt sammen med ham i hele processen frem mod hans opstilling som spidskandidat – og jeg har gennem årene videregivet meget af min viden og mine erfaringer fra hospitals- og sundhedsområdet til ham. Og i denne valgperiode fra 2018 har han været med i sundhedsudvalget, hvor jeg er næstformand.

Jeg er derfor også helt sikker på, at han er parat til at være med til at passe godt på Bornholm og sikre et godt Bornholms Hospital, ganske som Sophie Hæstorp har været med til det sammen med Carsten Scheibye og mig”, skriver Leila Lindén i en kommentar til Bornholms Tidende.